FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREDSJEDNIŠTVO I MINISTRI BIH NA ODMORU, A NE ZNA SE TKO IH ZAMJENJUJE

BANJA LUKA, 7. kolovoza 2004. (Hina) - Tročlano Predsjedništvo Bosne iHercegovine, članovi Vijeća ministara i zastupnici Parlamentarneskupštine BiH nalaze se na godišnjem odmoru, a nitko umjesto njih nijepreuzeo obvezu upravljanja državom, komentiraju u svojem istraživanjusubotnje "Nezavisne novine".
BANJA LUKA, 7. kolovoza 2004. (Hina) - Tročlano Predsjedništvo Bosne i Hercegovine, članovi Vijeća ministara i zastupnici Parlamentarne skupštine BiH nalaze se na godišnjem odmoru, a nitko umjesto njih nije preuzeo obvezu upravljanja državom, komentiraju u svojem istraživanju subotnje "Nezavisne novine".

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Sulejman Tihić i dopredsjedavajući Dragan Čović na odmoru su do 15. odnosno 16. kolovoza, a treći član Predsjedništva Borislav Paravac na odmor odlazi 15. kolovoza, no cijeli protekli tjedan nije se pojavljivao u svom uredu u Sarajevu.

Predsjednik Ustavno-pravne komisije Predstavničkog doma Parlamenta BiH Mirsad Ćeman izjavio je Nezavisnim novinama kako zakonski nije regulirano tko preuzima obaveze Predsjedništva BiH kada su njegovi članovi na odmoru.

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Adnan Terzić odobrio je svojim ministrima 15 dana odmora, a on se planira odmarati u Grčkoj i Turskoj. Većina državnih ministara također je za odmor odabrala destinacije izvan BiH. Na kolektivnom godišnjem odmoru su i zastupnici državnog parlamenta Bosne i Hercegovine koji, kako je dogovoreno, neće zasjedati u prva tri tjedna kolovoza.

Na godišnjem odmoru je i predsjednik Federacije BiH Niko Lozančić, ali kad se vraća i tko ga u odsutnosti mijenja njegova savjetnica za medije Renata Paškalj "nije mogla reći".

Jedan od rijetkih koji nisu na odmoru je premijer Federacije BiH Ahmet Hadžipašić.

Federalni parlament tijekom kolovoza neće održavati sjednice.

U institucijama Republike Srpske slično je stanje jer većina dužnosnika odmore koristi tijekom kolovoza: predsjednik RS Dragan Čavić i potpredsjednici Adil Osmanović i Ivan Tomljenović već su na godišnjem odmoru.

Jedini "dežurni" u vladi RS je ministar zdravstva Boris Gašpar.

Na odmorima do konca kolovoza su i zastupnici Narodne skupštine RS, dok će za to vrijeme skupštinske službe raditi, izvješćuju Nezavisne novine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙