FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sisak- potpisni ugovori o bespovratnoj potpori Fonda za regionalni razvoj

SISAK, 30. srpnja 2004. (Hina) - U Sisku su danas potpisani ugovori obespovratnoj potpori Fonda za regionalni razvoj gradovima Glini iHrvatskoj Kostajnici, te općinama Jasenovac i Lipovljani uSisačko-moslavačkoj županiji namijenji izgradnji infrastrukturnihobjekata u ukupnoj vrijednosti od 4,5 milijuna kuna.
SISAK, 30. srpnja 2004. (Hina) - U Sisku su danas potpisani ugovori o bespovratnoj potpori Fonda za regionalni razvoj gradovima Glini i Hrvatskoj Kostajnici, te općinama Jasenovac i Lipovljani u Sisačko-moslavačkoj županiji namijenji izgradnji infrastrukturnih objekata u ukupnoj vrijednosti od 4,5 milijuna kuna.

Ugovore su na svečanosti u vijećnici Sisačko-moslavačke županije potpisali župan Đuro Brodarac i gradonačelnici gradova i načelnici općina koji su dobili potporu Fonda za regionalni razvoj.

Pročelnica Upravnog odjela za gospodarski razvoj Sisačko-moslavačke županije Nada Androšić istaknula je da je pet gradova i općina s tog područja kandidiralo sedam projekata za dobivanje potpore Fonda za regionalni razvoj i da je Fond, na prijedlog županijskoga povjerenstva, odobrio potporu za pet projekata.

Općina Lipovljani dobila je potporu od dva milijuna kuna za izgradnju vodoopskrbnog sustava, Jasenovac 500 tisuća kuna za uređenje zone malih obrta, dok je Općina Dvor za obnovu javne rasvjete u parku dobila potporu od 110 tisuća kuna.

Grad Glina dobio je bespovratnu državnu potporu u iznosu od 700 tisuća kuna za izgradnju sustava vodoopskrbe i odvodnje otpadnih voda. Petrinja je za izgradnju nogostupa i biciklističke staze u prigradskom naselju Mošćenica dobila 500 tisuća kuna, dok je Hrvatska Kostajnica za asfaltiranje nerazvrstanih cesta dobila potporu od 700 tisuća kuna.

Župan Đuro Brodarac upozorio je vodstva gradova i općina da potporu države i Županije mogu dobiti samo projekti s cjelokupnom dokumentacijom, te naglasio da za nepotpune projekte gradova i općina koji nisu dobili potporu odgovornost snose njihova vodstva. Napomenuo je da je Sisačko-moslavačka županija poduprla 10 općina i gradova u jednakom iznosu od po 244 tisuće kuna za ostvarenje njihovih razvojnih projekata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙