FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SPLIT: USAID I GRAD SPLIT NA PROJEKTU REFORME LOKALNE SAMOUPRAVE

SPLIT, 8. srpnja 2004. (Hina) - Veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj RalpfFrank, splitski gradonačelnik Miroslav Buličić i direktor misijeUSAID-a u Hrvatskoj William Jeffers potpisali su danas u SplituMemorandum o razumijevanju s ciljem unaprjeđivanja sustava javneuprave i njezine organizacije.
SPLIT, 8. srpnja 2004. (Hina) - Veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj Ralpf Frank, splitski gradonačelnik Miroslav Buličić i direktor misije USAID-a u Hrvatskoj William Jeffers potpisali su danas u Splitu Memorandum o razumijevanju s ciljem unaprjeđivanja sustava javne uprave i njezine organizacije.

Potpisivanje Memoranduma dio je USAID-ova Projekta reforme lokalne samouprave vrijednog 19 milijuna dolara koji pruža tehničku potporu jačanju sposobnosti jedinica lokalne samouprave da učlinkovitije izlaze u susret potrebama svojih građana. To je dugogodišnji projekt uvođenja suvremenih iskustava javne uprave u većinu od 565 jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj i pružanja potpore zakonskim reformama usmjerenim jačanju sektora lokalne samouprave.

Grad Split će se u prvoj fazi provođenja projekta usredotočiti na razvoj novog modela upravljanja gradskom imovinom te na mjerenje rezultata rada gradske uprave. Djelatnici Projekta reforme lokalne samouprave surađivat će s gradskim dužnosnicima radi izrade prikladnih pokazatelja koji će služiti za mjerenje i upravljanje kvalitetom i kvantitetom pruženih javnih usluga, stupnja zadovoljstva i očekivanja građana.

Američki veleposlanik Ralph Frank naglasio je kako se s današnjim danom otvara novo razdoblje u odnosima SAD-a i grada Splita. Podsjetio je na dosadašnju dugu i dobru suradnju, posebno sa Sveučilištem, a i na mnogobrojne turiste, kao i na gostoprimstvo američkim pomorskim snagama čiji brodovi često borave u Splitu.

Ovim projektom želi se pomoći Splitu da ojača i poboljša kvalietu rada gradske uprave, a istodobno će taj grad, kako drugi po veličini u Hrvatskoj, biti model za provođenje Projekta u drugim gradovima. Najvažniji je cilj, naglasio je veleposlanik Frank, postići transparentnu i učinkovitu upravu na usluzi svojih građana.

Gradonačelnik Miroslav Buličić drži kako su za početak provođenja Projekta odabrana dva najbolja modela, jer je upravljanje gradskom imovinom temelj budućnosti i razvoja grada, a mjerenjem rezultata rada gradske uprave postiči će se veća učinkovitost gradskih službenika.

Veleposlanik Frank, podsjetivši da su SAD od osamostaljenja Hrvatske u jačanje demokratskih institucija, obnovu i povratak izbjeglica, razminiranje, gospodarski razvoj i obrazovanje uložile više od 407 milijuna dolara, naglasio je kako se i ovim projektom dokazuje koliki značaj SAD pridaju odnosima s Hrvatskom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙