FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BRAČIĆ:DO SADA PRISTIGLO OKO 120 ZAHTJEVA ZA PROJEKTE PODUZETNIŠTVA

ZAGREB, 22. srpnja 2004. (Hina) - Na javne pozive za projekte izPrograma poticanja malog i srednjeg poduzetništva Ministarstvagospodarstva, rada i poduzetništva, objavljene prije desetak dana, većje pristiglo 120 zahtjeva, kazao je u četvrtak pomoćnik ministra IvanBračić.
ZAGREB, 22. srpnja 2004. (Hina) - Na javne pozive za projekte iz Programa poticanja malog i srednjeg poduzetništva Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva, objavljene prije desetak dana, već je pristiglo 120 zahtjeva, kazao je u četvrtak pomoćnik ministra Ivan Bračić.

Ocjenivši da će biti velikog interesa za projekte, Bračić je najavio da će se prvi zahtjevi početi obrađivati krajem kolovoza i početkom rujna.

Do sada je najveći interes pokazan za potpore projekata početnika, poduzetništva žena i osnivanju novih zadruga, a Bračić procjenjuje da će najveći interes biti za projekt Lokalni projekti razvoja - poduzetnik. Riječ je o projektu kojemu je cilj jačanje poduzetništva i ravnomjerni razvoj po regijama kroz subvenciju kamate na poduzetničke kredite.

Bračić drži i kako će veliki interes izazvati i projekt Poduzetničke zone, kojemu je cilj poticanje i brža izgradnja poduzetničkih zona u jedinicama lokalne i područne samouprave. U ovoj bi se godini, dodao je, moglo infrastrukturno dovršiti 50 poduzetničkih zona, od kojih će prva zona biti otvorena u Pakracu.

Na susretu s novinarima Bračić se zauzeo za uklanjanje administrativnih barijera koje su kočnica bržeg gospodarskog razvitka. Nužno je poticati razvoj malih i srednjih poduzeća, ulagati u proizvodne djelatnosti i izvoz te povećavati konkurentnost.

Bračić je podsjetio na podatke kako je 44 posto ukupno zaposlenih u Hrvatskoj zaposleno upravo u malom i srednjem poduzetništvu. Tako je 68.000 zaposlenih u malim i srednjim društvima, 102.000 u obrtu i 900 u zadrugama, a u prošloj su godini ostvarili 60 posto ukupnog izvoza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙