FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UHIĆENA DVOJICA OSUMNJIČENA ZA POSTAVLJANJE PREPREKE PRED NAGIBNIM VLAKOM

ZAGREB, 26. srpnja 2004. (Hina) - Karlovačka policija uhitila jedvojicu osumnjičenika za koje se pretpostavlja da su na prugu kodmjesta Tounje postavili komad tračnice na koju je danas oko 13 satinaletio nagibni vlak na putu iz Zagreba za Split, doznaje se u MUP-u.
ZAGREB, 26. srpnja 2004. (Hina) - Karlovačka policija uhitila je dvojicu osumnjičenika za koje se pretpostavlja da su na prugu kod mjesta Tounje postavili komad tračnice na koju je danas oko 13 sati naletio nagibni vlak na putu iz Zagreba za Split, doznaje se u MUP-u.

Glasnogovornik MUP-a Zlatko Mehun izjavio je Hini da su, prema prvim saznanjima koje on ima, dvojica osumnjičenika postavila komad tračnice na prugu nakon što su u drugom vlaku izazvali incident i napali konduktera. Kada se taj vlak zaustavio, dvojica muškaraca su izašla i uzeli komad tračnice, koji je bio uz prugu, poprečno je postavili na prugu i pobjegli.

Oko 13 sati nagibni vlak koji je vozio iz Zagreba za Split naletio je između kolodvora Gornja Dubrava i Kukača na tračnicu. Nitko nije ozlijeđen, a vlak zbog oštećenja nije mogao nastaviti vožnju, pa je iz Zagreba upućen rezervni nagibni vlak koji je preuzeo putnike i, kako se doznaje, u 15,20 sati krenuo prema Splitu.

Glasnogovornica HŽ-a Vlatka Škorić kazala je da su putnici zbog očevida bili zadržani u oštećenom vlaku dulje od dva sata. Dodala je da je HŽ poduzeo sve kako bi putnike što prije dovezao u Split te da je za sada prerano govoriti kolika je materijalna šteta na nagibnom vlaku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙