FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAGIBNI VLAK KOD KARLOVCA NALETIO NA PREPREKU NA PRUZI

ZAGREB, 26. srpnja 2004. (Hina) - Drugi nagibni vlak koji je danas oko11,45 sati krenuo iz Zagreba za Split naletio je oko 13 sati u mjestuTounju na postavljen komad tračnice na pruzi, te se zbog oštećenjamorao zaustaviti, a kako se doznaje u HŽ-u ozlijeđenih nema.
ZAGREB, 26. srpnja 2004. (Hina) - Drugi nagibni vlak koji je danas oko 11,45 sati krenuo iz Zagreba za Split naletio je oko 13 sati u mjestu Tounju na postavljen komad tračnice na pruzi, te se zbog oštećenja morao zaustaviti, a kako se doznaje u HŽ-u ozlijeđenih nema.

"Vlak je na postavljeni komad tračnice naletio između kolodvora Gornja Dubrava i Kukača kod mjesta Tounje na karlovačkom području, na dijelu pruge kojim se vozi oko 80 kilometara na sat. Za sada ne znamo kolika je šteta, no prednja motorna jedinica nije u voznom stanju, pa će se vlak vratiti na kolodvor Kukača", kazala je Hini glasnogovornica HŽ-a Vlatka Škorić. Dodala je da vlak nije iskočio iz tračnica.

Kazala je da je iz Zagreba već krenuo rezervni nagibni vlak koji će prihvatiti putnike i prevesti ih do Splita. Dodala je da će zbog ovog incidenta vlak u Split stići sa dvosatnim zakašnjenjem, odnosno oko 19,30 sati.

Po saznanjima glasnogovornice HŽ-a karlovačka policija utvrdila je identitet počinitelja, no u Operativno-komunikacijskom centru PU karlovačka nisu ništa željeli reći.

Dežurni u OKC-u kazao je da se na tom slučaju radi, te da će javnost biti o svemu naknadno obaviještena.

Jedan od putnika u vlaku Hini je telefonom izjavio da je komad tračnice bio poprečno postavljen na prugu te da se zabio u podnožje lokomotive i oštetio hladnjak. Po njegovim riječima, nitko od putnika nije ozlijeđen, niti je bilo "veće panike".

Na mjesto događaja došli su stručnjaci HŽ-a.

Oštečeni nagibni vlak drugi je takav koji je danas krenuo sa zagrebačkog Glavnog kolodvora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙