FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HŽ: I ovoga ljeta međunarodni agencijski vlakovi dovoze turiste u Hrvatsku

ZAGREB, 2. srpnja 2004. (Hina) - Ovoga vikenda, u subotu, 3. srpnja uSplit će stići posebni agencijski vlak iz Bratislave, koji će svakogavikenda do 29. kolovoza ove godine, slovačke turiste voziti na Jadran,izvijestili su iz Hrvatskih željeznica (HŽ).
ZAGREB, 2. srpnja 2004. (Hina) - Ovoga vikenda, u subotu, 3. srpnja u Split će stići posebni agencijski vlak iz Bratislave, koji će svakoga vikenda do 29. kolovoza ove godine, slovačke turiste voziti na Jadran, izvijestili su iz Hrvatskih željeznica (HŽ).

Predstojeći vikend je i treći vikend za redom kako u Split dolazi i agencijski vlak iz Praga, kao i drugi vikend kako u Split i Rijeku vozi, po prvi puta nakon niza godina, agencijski vlak iz Beograda.

Agenciji vlak na relaciji Prag-Split-Prag počeo je voziti 18. lipnja i vozit će svakog vikenda do 19. rujna. Posebni vlak na relaciji Beograd-Split-Beograd, odnosno Beograd-Rijeka-Beograd (u Ogulinu se vlak dijeli na dva i jedan vozi do Splita, a drugi do Rijeke) počeo je voziti prošli vikend (25. lipnja) i vozit će do 4. rujna.

Agencijske vlakova HŽ zadnjih nekoliko godina organizira s upravama stranih željeznica i agencijama, a time se, kako ističu, tijekom ljeta pruža mogućnost prijevoza nešto više od 14 tisuća putnika, te oko tisuću automobila, što je ukupni ovogodišnji kapacitet tih vlakova.

Takvim je vlakovima prošle godina iz Praga došlo 5.798, a iz Bratislave 4.233 putnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙