FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAGIBNI VLAKOVI OD PONEDJELJKA POVEZUJU ZAGREB I SPLIT

ZAGREB, 25. srpnja 2004. (Hina) - Sa zagrebačkog Glavnog kolodvora unedjelju u 13,20 sati prema Splitu su krenule dvije kompozicijenagibnoga vlaka koje će sutra iz Splita za Zagreb prevesti prveputnike, izvijestile su Hrvatske željeznice.
ZAGREB, 25. srpnja 2004. (Hina) - Sa zagrebačkog Glavnog kolodvora u nedjelju u 13,20 sati prema Splitu su krenule dvije kompozicije nagibnoga vlaka koje će sutra iz Splita za Zagreb prevesti prve putnike, izvijestile su Hrvatske željeznice.

Nagibni vlakovi će iz Splita sutra krenuti u 5.40, 11.18 i 16.30 sati, a iz Zagreba u 6, 11.45 i 17.20 sati.

Karte za prvu vožnju iz Zagreba i zadnju vožnju iz Splita nisu u prodaji dok se za ostale vožnje karte prodaju na svim većim kolodvorima u Hrvatskoj.

U HŽ-u upozoravaju da putnici koji žele putovati nagibnim vlakovima karte kupe na vrijeme jer je kapacitet vlakova ograničen na 134 mjesta.

Cijena karte u jednom smjeru u 1. razredu stoji 211 kuna, a u 2. razredu 144 kune.

Novi nagibni vlakovi trebali su početi prometovati od 28. lipnja, no kao razlog odgode u Hrvatskim željeznicama naveli su obavljanje mjerenja na "ličkoj" pruzi, te dodatne ugovore koje treba potpisati, poput onoga o ugradnji catering opreme u te vlakove.

HŽ naručile su ukupno osam nagibnih vlakova od kanadsko-njemačke tvrtke Bomabardier Transportation u svrhu modernizacije HŽ-a.

Prema najavama, nagibni vlakovi trebali bi od Zagreba do Splita voziti manje od pet sati jer im sustav omogućuje naginjanje u zavojima do osam stupnjeva, pa ne moraju smanjivati brzinu.

(Hina) pp yso

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙