FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HŽ: Još nije uspostavljen redoviti putnički promet prugom Oštarije - Split

ZAGREB, 28. lipnja 2004. (Hina) - Za danas najavljena uspostavaredovitog željezničkog putničkog prometa na dionici pruge Oštarije -Split, nakon jučerašnje željezničke nezgode kod Medka, morala je zajedan dan biti odgođena te se putnici današnjeg vlaka "Marjan" odOgulina do Splita prevoze autobusima, a isto tako prevozit će se i prisutrašnjem povratku iz Splita.
ZAGREB, 28. lipnja 2004. (Hina) - Za danas najavljena uspostava redovitog željezničkog putničkog prometa na dionici pruge Oštarije - Split, nakon jučerašnje željezničke nezgode kod Medka, morala je za jedan dan biti odgođena te se putnici današnjeg vlaka "Marjan" od Ogulina do Splita prevoze autobusima, a isto tako prevozit će se i pri sutrašnjem povratku iz Splita.

Hrvatske željeznice obavještavaju da će večerašnji noćni vlakovi iz Zagreba za Split voziti bez presjedanja na autobuse, ali će se putnici noćnih vlakova koji večeras kreću iz Splita od Ogulina do Zagreba prevoziti autobusima.

Od noći s utorka, 29., na srijedu, 30. lipnja, svi vlakovi na relaciji Zagreb - Split - Zagreb vozit će po voznom redu i s predviđenim sastavom vagona, bez presjedanja na autobuse (kao što su to putnici činili od veljače ove godine). Noćni vlakovi u svom će sastavu imati vagone za prijevoz praćenih automobila i vagone za spavanje.

Dakle, svi putnici koji u utorak, 29. lipnja, krenu vlakom sa zagrebačkog Glavnoga kolodvora prema Splitu moći će proputovati cijelu relaciju vlakom, bez presjedanja na autobuse u Ogulinu. To su vlak "Marjan" koji iz Zagreba polazi u 14 sati i u svom sastavu ima vagone 1. i 2. razreda, te noćni vlakovi koji iz Zagreba polaze u 21,50 i 22,55 i koji u svom sastavu imaju vagone 1. i 2. razreda, vagone za spavanje te vagone za prijevoz automobila.

Putnici koji u utorak, 29. lipnja, u 9 sati krenu sa splitskog kolodvora vlakom "Marjan", još će se taj dan od Splita do Ogulina voziti autobusima, a zatim presjedati na vlak za Zagreb, dok će se putnici noćnih vlakova, koji u utorak, 29. lipnja, sa splitskog kolodvora polaze u 19,14 i 21,43 sati, voziti na cijeloj relaciji vlakom bez presjedanja. Noćni vlakovi iz Splita u svom sastavu imat će vagone 1. i 2. razreda te vagone za spavanje i prijevoz automobila.

Do daljnjega će jedino putnici lokalnih vlakova na relaciji Knin - Perković - Knin i na relaciji Primorski Dolac - Perković - Primorski Dolac biti prevoženi autobusima zbog neizgrađenih perona u nekoliko kolodvora na tim relacijama.

HŽ očekuje da će organizacija prometa na relaciji Zagreb - Split - Zagreb, s jednim dnevnim vlakom sastavljenim od klasičnih vagona 1. i 2. razreda i dva noćna vlaka sastavljena od klasičnih vagona 1. i 2. razreda, vagona za spavanje i vagona za prijevoz automobila, potrajati do kraja srpnja kada bi u dnevnoj ponudi trebala na toj relaciji krenuti tri para nagibnih vlakova, dok bi vlakovi u noćnoj ponudi ostali isti kako je predviđeno voznim redom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙