FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PT: VJESNIK O UTJECAJU 'SLUČAJA BECHTEL' NA STRANE ULAGAČE

ZAGREB, 26. srpnja 2004. (Hina) - 'Slučaj Bechtel' zasad se nijeodrazio na položaj Hrvatske na financijskim tržištima, no pojediniekonomisti upozoravaju kako bi mogao imati negativan učinak naraspoloženje investitora prema Hrvatskoj, piše današnji Vjesnik.
ZAGREB, 26. srpnja 2004. (Hina) - 'Slučaj Bechtel' zasad se nije odrazio na položaj Hrvatske na financijskim tržištima, no pojedini ekonomisti upozoravaju kako bi mogao imati negativan učinak na raspoloženje investitora prema Hrvatskoj, piše današnji Vjesnik.

"Kakav god bio ishod ovog slučaja, on neće utjecati na kreditni rejting Hrvatske, jer sadašnji rejting uključuje i institucionalne slabosti, kao i potrebu za većom transparentnošću", kaže Remy Salters, analitičar agencije Standard & Poor's.

Ističe kako je hrvatska Vlada obznanila da neće forsirati sklapanje ugovora s Bechtelom, bude li Europska komisija mislila da se to protivi hrvatskim zakonima i smjernicama EU, što je, kaže Salters, za S&P pozitivan signal.

Najavu dodjele posla na izgradnji 37 kilometara duge dionice autoceste između Dugopolja i Šestanovca Bechtelu bez javnog natječaja dvojbenom ocjenjuje neovisni analitičar Mladen Vedriš.

"Ova afera s Bechtelom neće se povoljno odraziti na investicijsku klimu prema Hrvatskoj", upozorava Vedriš. Smatra da je trebalo raspisati međunarodni javni natječaj.

"To bi bilo u skladu s praksom u EU i potpuno transparentno. Nadam se da će se izlaz naći u dogovoru s Europskom komisijom, ali u ovakvu se situaciju nije ni trebalo dovoditi", kaže Vedriš u Vjesniku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙