FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatsko gospodarstvo izaslanstvo u Iranu u listopadu

ZAGREB, 19. srpnja 2004. (Hina) - Hrvatsko gospodarstvo izaslanstvoposjetit će Iran od 1. do 5. listopada tijekom održavanjaMeđunarodnog sajma industrije u Teheranu, a izaslanstvo će prevoditidržavni tajnik za gospodarstvo u Ministarstvu gospodarstva, rada ipoduzetništva Vladimir Vranković.
ZAGREB, 19. srpnja 2004. (Hina) - Hrvatsko gospodarstvo izaslanstvo posjetit će Iran od 1. do 5. listopada tijekom održavanja Međunarodnog sajma industrije u Teheranu, a izaslanstvo će prevoditi državni tajnik za gospodarstvo u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Vladimir Vranković.

Cilj je tog posjeta razmatranje postojećih gospodarskih odnosa, te konkretiziranje nekih od zaključaka četvrte sjednice Mješovitog hrvatsko-iranskog odbora za gospodarsku suradnju.

Dogovoreno je to na današnjem sastanku državnog tajnika Vrankovića s veleposlanikom Irana Jafarom Shamsianom, izviješćeno je iz Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

Prilikom boravka hrvatskog izaslanstva u Teheranu bit će potpisan Ugovor o carinskoj suradnji koji je usuglašen i parafiran u listopadu 2003. godine za vrijeme održavanja četvrte sjednice Mješovitog odbora.

U sastavu hrvatskog gospodarskog izaslanstva u Iranu bit će predstavnici "Đure Đakovića", "Končara", INA-e, "Gredelja", Zagrebačkog velesajma i slobodnih zona.

Hrvatsko gospodarstvo posebno je zainteresirano za razvoj i uspostavljanje suradnje sa Iranom u područjima brodogradnje, naftne industrije, infrastrukturnih projekata te proizvodnji i remontu iranskih lokomotiva i tračničkih vozila.

Ukupna robna razmjena između dvije zemalja iznosila je 2003. godine svega 6,8 milijuna američkih dolara. Pritom je hrvatski izvoz u Iran lani iznosio 3,9 milijuna dolara, a uvoz 2,9 milijuna USD. Glavni izvozni proizvodi bili su lijekovi, ploče, filmovi i vrpce od plastičnih masa, pogonski strojevi i dr. Iz Irana se pak najviše uvozilo voće i voćni proizvodi, pokrivači za podove, aluminij i začini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙