FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PT: VEČERNJI LIST O NAJAVAMA POVEĆANJA KAMATNIH STOPA

ZAGREB, 16. srpnja 2004. (Hina) - Poslovne banke najavljuju povećanjekamatnih stopa za oko jedan postotni poen, nakon što je Hrvatskanarodna banka uvela nove restriktivne monetarne mjere, piše današnjiVečernji list.
ZAGREB, 16. srpnja 2004. (Hina) - Poslovne banke najavljuju povećanje kamatnih stopa za oko jedan postotni poen, nakon što je Hrvatska narodna banka uvela nove restriktivne monetarne mjere, piše današnji Večernji list.

"Odluku HNB-a još proučavamo, ali je evidentno da će kreditne aktivnosti koje će se kreditirati iz inozemnih izvora poskupiti za oko jedan postotni poen", kaže predsjednik Hrvatske udruge banaka Zoran Bohaček.

HNB je, naime, u srijedu uveo nova ograničenja na inozemna zaduživanja banaka, pa će banke morati 24 posto od vrijednosti novopodignutog kredita u inozemstvu položiti na poseban račun u središnjoj banci.

"Donošenje takve odluke potaknuto je podacima da je ukupni inozemni dug tijekom prvih pet mjeseci ove godine povećan za oko 1,93 milijarde kuna, a zaustavljanje rasta vanjskog duga uvršteno je kao ključni cilj i u memorandumu o gospodarskoj i novčanoj politici, što su ga Vlada i središnja banka usuglasile s MMF-om", priopćeno je iz središnje banke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙