FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obersnel osudio pojavu fašističkih simbola na spomeniku žrtvama II svjetskog rata

RIJEKA,23. srpnja(Hina) - Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel iskazaoje danas na redovitoj konferenciji za novinare ogorčenje zbog pojavefašističkih simbola na Spomen kosturnici žrtavama Drugog svjetskograta u Parku heroja na Trsatu.
RIJEKA,23. srpnja(Hina) - Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel iskazao je danas na redovitoj konferenciji za novinare ogorčenje zbog pojave fašističkih simbola na Spomen kosturnici žrtavama Drugog svjetskog rata u Parku heroja na Trsatu.

Policija je jučer zaprimila dojavu te utvrdila da je nepoznati počinitelj sprejom nacrtao kukasti križ i U na Spomen kosturnici. Obavljen je očevid, a za počiniteljem se traga, doznaje se danas iz riječke Policijske uprave.

Obersnel je rekao da taj čin zaslužuje osudu bez obzira je li to napravljeno iz ideoloških razloga ili počinitelj nije znao što čini.

Prije nekoliko mjeseci riječka gradska uprava potpisala je ugovor s tvrtkom koja će otklanjati slična oštećenja na fasadama i spomenicima. "Bili bismo sretniji da to nismo morali učiniti , ali je, nažalost, šaranje po fasadama i spomenicima postalo uobičajeno," rekao je Obersnel.

Na upit novinara o suradnji riječke gradske uprave s Vladom Obersnel je rekao da je "u prvih šest mjeseci rada nove Vlade bilo puno obećanja i lijepi riječi", a da "su neki projekti završeni kao rezultat rada bivše Vlade."

Dodao je da je za sada teško ocijeniti kvalitetu suradnje te da se u Rijeci iščekuje Vladin program za daljnju izgradnju cesta. U jesen bi trebalo biti poznato hoće li biti nastavljena izgradnja punog profila autoceste Rijeka - Zagreb, dvaju spojnih cesta od riječke luke do obilaznice i druge prometnice, rekao je Obersnel.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙