FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U ATENTATU RANJEN RUSKI ZASTUPNIK, KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA VLADIVOSTOKA

VLADIVOSTOK, 10. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Ruski zastupnik ViktorČerepkov, kandidat za gradonačelnika Vladivostoka, teško je ranjen unoći između petka i subote u eksploziji granate postavljene na vratanjegovog poljskog stožera, rekao je jedan od njegovih pomoćnika,prenosi AFP.
VLADIVOSTOK, 10. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Ruski zastupnik Viktor Čerepkov, kandidat za gradonačelnika Vladivostoka, teško je ranjen u noći između petka i subote u eksploziji granate postavljene na vrata njegovog poljskog stožera, rekao je jedan od njegovih pomoćnika, prenosi AFP.

"Čerepkov je hospitaliziran. Postoje sumnje da će mu lijeva ruka ostati paralizirana", rekao je njegov pomoćnik Andrej Seliutin.

"Spasila su ga teška vrata", dodao je.

U eksploziji su ranjena i dva tjelesna čuvara zastupnika.

Čerepkov je bio prvi gradonačelnik velike ruske luke na dalekom istoku od 1992. sve do 1996. kada ga je smijenio bivši ruski predsjednik Boris Jeljcin, a 1999. i 2003. je izabran za zastupnika područja Vladivostoka.

Čerepkov ponovno priželjkuje mjesto gradonačelnika. Bio je drugi u prvom krugu 4. srpnja s više do 26 posto glasova. Stručnjaci drže da ima izgleda biti izabran.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙