FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GLAVNA SKUPŠTINA EUROPSKE KAZALIŠNE KONVENCIJE U RIJECI OD 12.-14.

RIJEKA,19. srpnja 2004.(Hina) - Glavna skupština Europske kazališnekonvencije bit će održana u Rijeci od 12. do 14. studenoga ove godine,najavili su danas na konferenciji za novinare intendantica riječkogHNK Ivana pl. Zajca Mani Gotovac i riječki gradonačelnik VojkoObersnel.
RIJEKA,19. srpnja 2004.(Hina) - Glavna skupština Europske kazališne konvencije bit će održana u Rijeci od 12. do 14. studenoga ove godine, najavili su danas na konferenciji za novinare intendantica riječkog HNK Ivana pl. Zajca Mani Gotovac i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Europska kazališna konvencija strukovna je udruga koja okuplja 36 kazališnih kuća iz 21 europske zemlje, a domaćini ovogodišnje Glavne skupštine bit će riječki HNK i riječka gradska uprava.

Glavni cilj Konvencije je poticanje razmjena ideja, umjetnika, kazališta i kazališnih produkcija među članicama i stvaranje europske interkulturalne mreže, kazala je Gotovac.

Konvencija je osnovana prije 16 godina, a riječko kazalište je član od kazališne sezone 2003./2004. Uz riječki HNK hrvatski teatar u Konvenciji predstavlja još splitski HNK.

HNK Ivana pl. Zajca sudjeluje u "Projektu izbjeglice" koji provodi Konvencija, a dio tog programa je predstava Filipa Šovagovića "Jazz" koja je nedavno praizvedena u sklopu manifestacije Riječko kulturno ljeto. Predstva Jazz gostovat će na sljedećem festivalu Konvencije, najavila je Gotovac.

Jedna od tema o kojoj će u studenom raspravljati članovi glavne skupštine Konvencije je "Europska kazališta" u sklopu koje će svaki izaslanik predstaviti kazališnu djelatnost svoje zemlje. Hrvatski teatar tom će prigodom predstaviti Ivica Buljan.

Na skupu će biti predstavljene publikacije Konvencije "Europska kazališta", "Novi dramski tekstovi europskih zemalja" i "Projekt izbjeglice" u koje su uvršteni riječki HNK te dramski tekst i predstava "Jazz". Djelatnost članica Konvencije bit će predstavljena i na izložbi fotografija kazališta i predstava.

Gradonačelnik Obersnel kazao je da se organiziranjem Skupštine Rijeka potvrđuje kao dobar domaćin i organizator.

Glavnu skupštinu Europske kazališne konvencije svečano će otvoriti ministar kulture Božo Biškupić, intendantica Mani Gotovac i gradonačelnik Vojko Obersnel.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙