FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kosor s gradonačelnikom Vukovara Štenglom o uređenju vukovarskog vodotornja

ZAGREB, 13. srpnja 2004. (Hina) -
ZAGREB, 13. srpnja 2004. (Hina) -

Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor sastala se danas s gradonačelnikom Grada Vukovara Vladimirom Štenglom te su tom prigodom razgovarali o projektu uređenja vukovarskog vodotornja kao središnjeg memorijalnog mjesta Domovinskog rata u Vukovaru.

U današnjem priopćenju Vladina Ureda za odnose s javnošću stoji da je ideja o uređenju vodotornja kao središnjeg memorijalnog mjesta unesena inače u prostorne planove Grada Vukovara još 1995. godine.

Gradonačelnik Štengl upoznao je potpredsjednicu Kosor s trenutnim stanjem konstrukcijske sanacije i prijedlozima o raspisivanju natječaja za konzerviranje vodotornja. Na taj način u konzervirani objekt i širi prostor oko vodotornja bili bi postavljeni stručno osmišljeni sadržaji iz Domovinskog rata, a u sam projekt zbog svoje opsežnosti uključila bi se i država, ističe se u priopćenju.

Potpredsjednica Kosor podržala je taj projekt, naglasivši kako je on sam po sebi nužan za grad kakav je Vukovar. Njime bi se dao velik doprinos u prikazivanju vodotornja kao mjesta u kojem je ostao trenutak prošlosti, nasuprot obnovljenom gradu i istovremenom okretanju prema budućnosti. U cilju daljnje potpore i pomoći oko ovoga projekta, potpredsjednica Kosor zatražila je od gradonačelnika Štengla proširenje dopisa i razradu plana za raspisivanje natječaja na državnoj razini, navodi se u priopćenju Vlade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙