FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Makarski gradonačelnik Novak: nisam oštetio gradski proračun

MAKARSKA, 29. lipnja 2004. (Hina) - Makarski gradonačelnik Ante Novakna današnje napise u nekim novinama o tome kako je, ne podmirivšikomunalnu naknadu za svoju tvornicu bezalkoholnih pića "Novak",oštetio gradski proračun za više od dva milijuna kuna, izjavio je kakoto nije istina te da je Upravnom sudu RH podnio tužbu za poništenjeodluke o komunalnoj naknadi, a da će sve svoje obveze podmiriti kadastigne pravomoćna odluka sa suda.
MAKARSKA, 29. lipnja 2004. (Hina) - Makarski gradonačelnik Ante Novak na današnje napise u nekim novinama o tome kako je, ne podmirivši komunalnu naknadu za svoju tvornicu bezalkoholnih pića "Novak", oštetio gradski proračun za više od dva milijuna kuna, izjavio je kako to nije istina te da je Upravnom sudu RH podnio tužbu za poništenje odluke o komunalnoj naknadi, a da će sve svoje obveze podmiriti kada stigne pravomoćna odluka sa suda.

Za komunalni doprinos koji mi je bio obračunat u iznosu od 2.275.000 kuna za dogradnju za diskont, umjesto za proizvodni pogon, platio sam samo 500 tisuća kuna, te sam iskoristio pravo i podnio tužbu Upravnom sudu RH za poništenje odluke o naknadi. Nakon pravomoćne odluke Upravnog suda, ako bude potrebno, platit ću sve svoje obveze, kazao je na današnjoj tiskovnoj konferenciji gradonačelnik Makarske Ante Novak.

U studenome 2002. makarski gradski odjel za gospodarenje donio je rješenje o komunalnom doprinosu za izgradnju diskonta. Novak je platio samo 500 tisuća kuna te je u vezi s iznosom uputio žalbu županijskom Upravnom odjelu za prostorno uređenje. Žalba je odbijena i rješenje tog odjela postalo je ovršno. Novak se zatim žalio Upravnom sudu. Gradsko poglavarstvo, na čijem je čelu Novak, kako se navodi u posebnom izvješću PU splitsko-dalamatinske, dalo je suglasnost za odgodu ovrhe. Nakon kriminalističke obrade protiv makarskog gradonačelnika Novaka PU je nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu podnijela posebno izvješće u kojemu ga se sumnjiči da je počinio kazneno djelo zloporabe u obavljanju službene ovlasti.

Novak je uvjeren da će državni odvjetnik utvrditi da prijava nema osnove, jer, kako je rekao, nema razloga da plati komunalnu tarifu za diskont, kada ima tvornicu, a riječ je o različitim doprinosima.

Novakov odvjetnik Armando Morović kazao je novinarima kako nema ništa spektakularno u slučaju makarskog gradonačelnika jer je sve zasnovano na zakonskoj proceduri koja je uobičajena.

Novak je rekao kako je anonimna prijava Općinskom državnom odvjetništvu djelo gradskog SDP-a, odnosno pojedinih članova te organizacije koji su, tvrdi, između ostalog, spriječili grad u izgradnji kapitalnih objekata, poput sportske dvorane, bazena, groblja i stambene zgrade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙