FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21 SAT

ZAGREB, 21. srpnja 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatskedo 21 sat
ZAGREB, 21. srpnja 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat

ZAGREB - Kraj iduće godine novi je rok do kojega bi se sudovi u cijelosti trebali pripremiti za preuzimanje i postupanje u obiteljskim stvarima koje su sada u nadležnosti centara za socijalnu skrb, primjerice u posredovanju u postupcima razvoda braka. O prijedlogu da se izmjeni Obiteljski zakon i još jednom, ovoga puta s 30. rujna ove na 31. prosinca iduće godine produži rok za pripremu sudova, Vlada će se očitovati na sjednici sutra poslijepodne.

ZADAR - Saborska zastupnica SDP-a i bivša ministrica pravosuđa Ingrid Antičević-Marinović danas je na SDP-ovoj konferenciji za novinare u Zadru ocijenila da je ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt nezakonito postupila kad je plaćanjem novčane kazne spriječila odlazak u zatvor novinara Miroslava Jurića jer, kako je rekla, tako bi se mogao javiti netko drugi da odsluži kaznu za generala Norca ili za bilo kojeg drugog osuđenika. Predsjednik zadarske županijske organizacije SDP-a Svetko Šarić se osvrnuo na incident s britanskim veleposlanikom koji se zbog fotografije haaškog optuženika generala Ante Gotovine dogodio prošlog tjedna u Gradskoj vijećnici.

ZAGREB - Predsjednica Hrvatske narodne stranke Vesna Pusić rekla je danas kako bi za pravi uspjeh oporbe na predstojećim lokalnim izborima bio najbolji zajednički nastup oporbenih stranaka te kako očekuje da će se dva oporbena bloka dogovoriti o koaliranju. HNS očekuje da će SDP i HSS s jedne te HNS, Libra i LS s druge strane do izbora ipak dogovoriti izborne koalicije u županijama i županijskim središtima, rekla je Pusić Hini danas u Zagrebu, nakon konstituirajuće sjednice Predsjedništva stranke, koje je razgovaralo je o pripremama za lokalne izbore.

ZAGREB - Ravnatelj Instituta Ruđera Boškovića Stjepan Marčelja izjavio je danas da njegova odluka o prijevremenomu odlasku s mjesta ravnatelja te najveće hrvatske znanstveno-istraživačke ustanove nije ostavka već je takvu odluku donio zato što smatra da bi u ovome trenutku bio korisniji na nekome drugom mjestu u Hrvatskoj. Nakon što je danas u medijima objavljeno da "ravnatelj 'Ruđera' odlazi zbog loše komunikacije s Ministarstvom znanosti", ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac razgovarao je danas poslijepodne s ravnateljem IRB-a Stjepanom Marčeljom.

ZAGREB - Izaslanstvo Primorsko goranskog saveza izvijestilo je danas predsjednika Stjepana Mesića da će ga ta stranka poduprijeti na predsjedničkim izborima. Predsjednik Mesić je u razgovoru s izaslanstvom te stranke u svom uredu naglasio da će osnovne točke njegovog programa i političke platforme biti održavanje dosadašnjeg smjera te legaliteta i legitimiteta političke vlasti u Hrvatskoj.

ZAGREB - Najopasnijia europska zmija otrovnica - poskok, ugrizla je danas u središtu Zagreba muškarca koji ju je na pločniku pokušao uloviti, izvijestila je poslijepodne policija. Policija tvrdi da je zmija, nešto prije 15 sati, ugrizla za kažiprst desne ruke 40-godišnjeg Darka K., nakon što ju je pokušao uloviti na pločniku Supilove ulice u blizini Autobusnog kolodvora. Ugriženi muškarac prebačen je u Zaraznu bolnicu, a građani koji su vidjeli što se dogodilo pokrili su zmiju plastičnom kutijom.

SPLIT - Oko 18 sati u Državni vatrogasni operativni centar Divulje dojavljeno da je izbio požar borove šume i makije na lokaciji Burguljac na jugozapadnoj strani otoka Visa. Na lokaciji Ljubač kod Knina u požaru koji je izbio popodne izgorjelo je oko 63 hektara trave i niskog raslinja, a od 17,10 požar je pod nadzorom. Požar je popodne izbio i na lokaciji Kistanje-Zečevo u Šibensko kninskoj županiji. Izgorena površina iznosi 48 hektara trave, niskog raslinja, te manjim dijelom poljoprivrednih kultura. Požar je lokaliziran u 17,00 sati.

SPLIT - Prva dramska premijera ovogodišnjeg jubilarnog 50. Splitskog ljeta "Antigona, kraljica u Tebi" Tonča Petrasova Marovića, u režiji Matka Raguža, održat će se u petak 23. srpnja u Dioklecijanovim podrumima, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u splitskom Hrvatskom narodnom kazalištu. Tonči Petrasov Marović, jedan je od najznačajnijih splitskih književnika posljednjih pedeset godina i zavrijedio je da mu se na jubilarnom Splitskom ljetu odužimo ovakvom premijerom, kazala je ravnateljica drame Nenni Delmestre.

ZAGREB - Zagrebački ansambl "Collegium pro musica sacra" osvojio je srebrnu medalju u kategoriji sakralne glazbe na Olimpijadi zborova u sjevernonjemačkome gradu Bremenu. Na Olimpijadi, na kojoj su se u raznovrsnim kategorijama zborskoga pjevanja od 7. do 18. srpnja natjecale stotine zborova iz cijeloga svijeta, "Collegium pro musica sacra" predstavio se u kategoriji sakralne glazbe a capellla djelima renesansnih i suvremenih skladatelja prema zadanim propozicijama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙