FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ERICSSON OSTVARIO 710 MILIJUNA DOLARA DOBITI

STOCKHOLM, 21. srpnja 2004. (Hina/Dpa) - Švedski proizvođačtelekomunikacijske opreme Ericsson u drugom ovogodišnjem tromjesečjupostigao je neto dobit od 5,3 milijarde švedskih kruna ili 710milijuna dolara, objavljeno je danas iz te kompanije.
STOCKHOLM, 21. srpnja 2004. (Hina/Dpa) - Švedski proizvođač telekomunikacijske opreme Ericsson u drugom ovogodišnjem tromjesečju postigao je neto dobit od 5,3 milijarde švedskih kruna ili 710 milijuna dolara, objavljeno je danas iz te kompanije.

Usporedbe radi, u istom lanjskom razdoblju Ericsson je poslovao s gubitkom od 1,7 milijardi kruna. Neto prodaja porasla je 18 posto na godišnjoj razini, dosegnuvši 32,6 milijardi kruna.

Iz te kompanije izvijestili su i o 17 posto većim narudžbama nego u istom lanjskom razdoblju, odnosno u istoj razini kao u prethodnom tromjesečju. Snažna potražnja zabilježena je u Italiji, Rusiji, jugoistočnoj Aziji i Brazilu, dok je u zapadnoj Europi, azijsko-pacifičkoj regiji i latinskoj Americi ocjenama dobrom.

"Rast prometa u globalnim mobilnim mrežama trebao bi generirati neznatan do umjeren rast svjetskog tržišta mobilnih sustava. Dodatno, osjeća se i učinak od operatora koji pokušavaju nadoknaditi ograničena ulaganja iz prethodnih godina", ocijenio je predsjednik uprave i izvršni direktor Ericssona Carl-Henric Svanberg. Rastući sektori uključuju i novu 3G tehnologiju i nadogradnju postojećih GSM mreža.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙