FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOL PLANIRA PRODATI 75 POSTO SVOJEG POSLOVANJA S PLINOM

BUDIMPEŠTA, 20. srpnja 2004. (Hina/MTI) - Mađarska naftna kompanija MOLplanira prodati 75 posto svojeg dijela poslovanja s plinom, tezadržati samo 25-postotni udjel, kazao je predsjednik uprave i izvršnidirektor te kompanije Zsolt Hernadi.
BUDIMPEŠTA, 20. srpnja 2004. (Hina/MTI) - Mađarska naftna kompanija MOL planira prodati 75 posto svojeg dijela poslovanja s plinom, te zadržati samo 25-postotni udjel, kazao je predsjednik uprave i izvršni direktor te kompanije Zsolt Hernadi.

Po pisanju lista Napi Gazdasag, u intervjuu za televizijsku postaju Hir TV Hernadi je kazao kako MOL planira pregovore o prodaji zaključiti u ovoj godini.

Njegova izjava ne predstavlja osobito iznenađenje, budući je većina analitičara očekivala da će se MOL odlučiti na prodaju samo dijela svojeg poslovanja s plinom, prenosi Napi Gazdasag.

Iz te je kompanije ranije priopćeno kako u razdoblju od sredine do kraja kolovoza očekuje ponude iz tvrtki koje su ušle u "sobu podataka" njezine tri tvrtke koje se bave poslovanjem s plinom - tvrtke za skladištenje Mol Foldgaztarolo, transportne kompanije Mol Foldgazszallito, te trgovačke kompanije Foldgazellato.

Po ranijim navodima u medijima, do sada je zanimanje za tu transakciju pokazalo šest kompanija - među kojima Gaz de France, Gazprom, OMV i JSC Naftogaz Ukrainy. Mol je "sobu podataka" otvorio početkom lipnja i sada je u očekivanju ponuda za kupnju ili stvaranje partnerstva za taj dio poslovanja.

Glavni izvršni direktor grupacije MOL Gyorgy Mosonyi početkom srpnja je kazao da će prihodi od potencijalnog sporazuma biti usmjereni na poticanje proizvodnog potencijala i povećavanje MOL-ovog udjela u hrvatskoj naftnoj kompaniji Ina-i sa sadašnjih 25 posto, ukoliko će za to postojati zakonska mogućnost. Druga potencijalna ulaganja uključuju razvoj mreže benzinskih crpki u Srbiji, Rumunjskoj, Sloveniji i Slovačkoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙