FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SPLIT: ISPORUČEN TANKER ZA GRKE, DOGOVORENA IZGRADNJA JOŠ ČETIRI

SPLIT, 12. srpnja 2004. (Hina) - Splitsko brodogradilište "Brodosplit"isporučilo je danas tanker za prijevoz nafte i naftnih prerađevina,vrijedan 36,5 milijuna dolara, za grčku brodarsku kompaniju "ElkaShipping", a sa vlasnikom te kompanije Spyrosom Karnessisom dogovorenaje izgradnja još četiri takva tankera.
SPLIT, 12. srpnja 2004. (Hina) - Splitsko brodogradilište "Brodosplit" isporučilo je danas tanker za prijevoz nafte i naftnih prerađevina, vrijedan 36,5 milijuna dolara, za grčku brodarsku kompaniju "Elka Shipping", a sa vlasnikom te kompanije Spyrosom Karnessisom dogovorena je izgradnja još četiri takva tankera.

Isporučeni tanker drugi je od dvaju istovjetnih tankera i ukupno šesti tanker koji je Brodosplit izgradio za ovog grčkog brodovlasnika. Brod je dugačak je 229, širok 42 i visok 21 metar, a nosivost mu je 95 tisuća tona.

Predsjednik Uprave Brodosplita Predrag Čudina na svečanosti isporuke broda kazao je kako će splitsko brodogradilište za grčku kompaniju izgraditi još četiri takva tankera, što je danas dogovoreno s vlasnikom kompanije Karnessisom.

Time će knjiga narudžbi Brodosplita, kazao je Čudina, biti popunjena do 2009. godine.

Čudina je istaknuo da splitsko brodogradilište narednih pet godina planira godišnju isporuku brodova u vrijednosti većoj od 200 milijuna dolara.

"Zbog pada vrijednosti dolara u prošloj godini Brodosplit je izgubio najmanje 30 milijuna dolara, pa je prošlu poslovnu godinu okončao s gubitkom od 11 milijuna dolara", kazao je Čudina.

(Hina) xem yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙