FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 21 SAT

ZAGREB, 20. srpnja 2004. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti izHrvatske do 21 sat
ZAGREB, 20. srpnja 2004. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz Hrvatske do 21 sat

ZAGREB - Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je danas da će od hrvatske Vlade zatražiti očitovanje i dostavu svih podataka vezanih uz namjeru da tvrtki Bechtel dodijeli gradnju autoceste Bregana - Zagreb - Dubrovnik na dionici Dugopolje-Šestanovac, bez provođenja javnog natječaja, priopćeno je iz Povjerenstva. Takvo očitovanje Povjerenstvo je zatražilo imajući u vidu da "zadnji aneks ugovora potpisan između Vlade RH i Bechtela navodno ne obvezuje Vladu, nego samo predviđa mogućnost sklapanja takvog ugovora izravnom pogodbom", kaže se u priopćenju.

ZAGREB - Ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta i vodstvo poduzeća Autocesta Zagreb - Macelj potpisali su danas u Zagrebu izmjene i dopune Ugovora o koncesiji i ostale prateće ugovore za dovršetak izgradnje autoceste Zagreb - Macelj. Prema potpisanim izmjenama i dopunama ugovora, koncesija se na 28 godina dodjeljuje trgovačkom društvu Autocesta Zagreb - Macelj. U tom društvu Republika Hrvatska ima 49, a njemačka tvrtka Walter Motorways koju čine Walter Bau i Strabag, 51 posto udjela.

SPLIT - Na današnjoj sjednici Poglavarstva Splitsko-dalmatinske županije dužnosti je razriješen Ivo Peko, kojeg je to Poglavarstvo nedavno imenovalo članom županijskog Savjeta za sigurnost prometa na cestama. Ivo Peko poznat je javnosti po prometnoj nesreći u kojoj je usmrtio djevojčicu i potom pobjegao s mjesta nesreće. Bio je osuđen na jednogodišnju kaznu zatvora koja je odlukom tadašnjeg privremenog predsjednika RH Vlatka Pavletića zamjenjena uvjetnom kaznom. Članom Savjeta za sigurnost prometa na cestama imenovan je prije četiri dana kao dugogodišnji ravnatelj županijske Uprave za ceste.

ZAGREB - Reagirajući na napise iz pojedinih medija o tome da status hrvatskih branitelja ima čak 570.000 ljudi, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti priopćilo je danas da će se konačan broj znati do kraja godine i da su takave špekulacije štetne za sve hrvatske branitelje. Ministarstvo navodi da će na temelju detaljne raščlambe svih prikupljenih podataka do kraja godine biti dovršen cjelovit Registar hrvatskih branitelja i utvrđen konačan broj osoba sa statusom branitelja, koji bi trebao poslužiti i kao registar ovlaštenika Fonda Hrvatskih branitelja.

ZAGREB - Tvrtka Dalmatien Beteiligungsgesellschaft, većinski vlasnik poduzeća "Maraska" u Zadru, podnijela je danas Trgovačkom sudu u Splitu tužbu protiv bivšeg vlasnika "Maraske" Waltera Wolfa, u cilju vraćanja zaštićenog imena 'Maraska' zadarskoj tvrtki. Kako su izvijestili iz HAAB-a, Walter Wolf pokušao je zaštićeno ime 'branda' Maraska bez naknade ustupiti austrijskom trgovačkom društvu "Maraska Handels und Vertriebs GesmbH".

VINKOVCI - Predsjedniku Hrvatskog sabora Vladimiru Šeksu danas je na svečanoj sjednici vinkovačkog Gradskog vijeća, u povodu blagdana sv. Ilije i Dana grada, uručena plaketa počasnog građanina Vinkovaca. Nagrade su uručene i najuspješnijima za promicanje nacionalne baštine, ekologiju i informativnu djelatnost. Predsjednik Sabora Vladimir Šeks je, primajući povelju počasnog građanina Vinkovaca, istaknuo kako je to za njega izuzetna čast, ali i podsjećanje da treba i dalje, koliko je to u njegovoj mogućnosti, pomagati gradu Vinkovcima.

PULA - Saborski zastupnik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja na današnjoj je konferenciji za novinare ustvrdio kako je Zakon o provođenju odluke Ustavnog suda o povratu duga umirovljenicima tek prvi korak u rješavanju tog problema. Taj zakon, donesen po hitnom postupku 15. srpnja, konačno će odgovoriti na pitanje kolika je zapravo visina obeštećenja po svakom pojedinom umirovljeniku, rekao je Hrelja.

PULA - U sklopu ovogodišnjeg 51. Pula film festivala koji se održava u Puli večeras je hollywoodskom producentu i oskarovcu hrvatskog podrijetla Branku Lustigu dodijeljena Vjesnikova "Kristalna arena". Riječ je o posebnoj nagradi dnevnih novina "Vjesnik" koja se ove godine dodjeljuje prvi put, i to osobama koje svojim dolaskom i radom pomažu promociji Pula film festivala i hrvatskog filma u Hrvatskoj i inozemstvu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙