FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Riječka gradska knjižnica gradit će se na lokaciji propalog projekta

RIJEKA,20. srpnja 2004.(Hina) - Riječko gradsko Poglavarstvo danas jeprihvatilo prijedlog o zaključenju ugovora o osnivanju prava građenjana dijelu zemljišta u vlasništvu tvrtke Austrograd d.o.o.naKlobučarićevu trgu radi izgradnje Gradske knjižnice.
RIJEKA,20. srpnja 2004.(Hina) - Riječko gradsko Poglavarstvo danas je prihvatilo prijedlog o zaključenju ugovora o osnivanju prava građenja na dijelu zemljišta u vlasništvu tvrtke Austrograd d.o.o.na Klobučarićevu trgu radi izgradnje Gradske knjižnice.

Ukupna naknada koju će za pravo građenja i troškove pripremnih radova riječka gradska uprava isplatiti Austrogradu iznosit će 1,65 milijuna eura.

Riječ je dijelu zemljišta koji je Austrograd otkupio od tvrtke Fenixve d.o.o. u stečaju radi završetka započetog projekta izgradnje podzemne garaže i poslovno- stambenog kompleksa.

Grad Rijeka prethodno je s Fenixveom zaključio ugovor kojim se gradska uprava obvezala sudjelovati u izvedbi prve faze radova na instalacijama. Fenixve je sredinom 90-tih započeo izgradnju podzemne garaže, odnosno iskop terena. Radovi su obustavljeni, u Fenixveu je pokrenut stečajni postupak, a ugovorna prava i obveze nedavno su prenesene na novog vlasnika Austrograd.

Tvrtka Austrograd sada dovršava iskop građevne jame površine 5431 četvornog metra, a zgrada gradske knjižnice gradila bi se nakon završetka izgradnje podzemne garaže na površini od 1274 četvorna metra.

Po odluci Poglavarstva u roku od 60 dana nakon potpisivanja ugovora s Austrogradom bit će raspisan natječaj za izradbu urbanističko-arhitektonskog rješenja Gradske knjižnice.

Riječka Gradska knjižnica sada djeluje na prostoru od ukupno 1570 četvornih metara na četiri lokacije za više od 24.000 korisnika. Na Klobučarićevu trgu moguća je izradnja objekta brutto razvijene površine od oko 6000 četvornih metara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙