FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovac- ukradena brončana bista I.G. Kovačića, djelo Vojina Bakića

KARLOVAC, 17. srpnja 2004. (Hina) - U nepoznato vrijeme prekjučer ilijučer ujutro ispred Gradske knjižnice "Ivan Goran Kovačić" u Karlovuukradena je brončana bista toga pjesnika, djelo akademskog kiparaVojina Bakića, obavijestila je PU karlovačka.
KARLOVAC, 17. srpnja 2004. (Hina) - U nepoznato vrijeme prekjučer ili jučer ujutro ispred Gradske knjižnice "Ivan Goran Kovačić" u Karlovu ukradena je brončana bista toga pjesnika, djelo akademskog kipara Vojina Bakića, obavijestila je PU karlovačka.

Policija i djelatnici knjižnice strahuju da je to kazneno djelo teške krađe umjetnina počinjeno isključivo zbog vrijednosti bronce. Počinjena materijalna šteta procijenjuje se na oko sto tisuća kuna.

Od direktorice Gradske knjižnice "Ivan Goran Kovačić" Nade Elete se doznaje je bista postavljena ispred knjižnice za vrijeme književne manifestacije "Goranovo proljeće" 1989. Izrazila je nadu da će osobe kojima će kradljivci pokušati prodati to umjetničko djelo reagirati pametno, pa da će se bista ipak pronaći.

"Bista Ivana Gorana Kovačića osim umjetničke ima i visoku simboličku vrijednost jer knjižnica nosi njegovo ime i bilo bi grozno da je izgubimo zbog sitnog koristoljublja ili bilo kojeg drugog razloga", rekla je direktorica Eleta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙