FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadar: Potpredsjednica Vlade na svečanosti predaje stanova braniteljima

ZADAR, 20. srpnja 2004. (Hina) - U zadarskoj četvrti Smiljevac danas susvečano predani ključevi 104 stana obiteljima hrvatskih branitelja istradalnika Domovinskog rata.
ZADAR, 20. srpnja 2004. (Hina) - U zadarskoj četvrti Smiljevac danas su svečano predani ključevi 104 stana obiteljima hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata.

U stambeni kompleks je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti uložilo 35 milijuna kuna.

Na svečanosti predaje ključeva bila je i potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor. Ona je rekla da su branitelji najzaslužniji za status kandidata za EU i za početak pregovora o pristupanju EU, koji Hrvatska ima, jer, istaknula je: "Da nije bilo vaše odlučnosti i hrabrosti, ne bi smo danas imali status kandidata za EU".

U nastavku svečanosti podsjetila je da je gradnja zgrada sa stanovima za branitelje i stradalnike Domovinskog rata počela još 1998. godine. Posao je dovršen krajem prošle godine, ali je trebalo ukloniti niz nedostataka.

"S ponosom dolazim u ovaj grad, grad u kojem je pokazana neslomljivost hrvatskog duha", istaknula je ministrica Kosor, nakon čega su obiteljima branitelja i stradalnika uručeni ključevi novih stanova.

Na svečanosti su bili zadarski župan Ivo Grbić, a u ime grada Zadra okupljene obitelji pozdravio je predsjednik Gradskog vijeća Davor Aras.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙