FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministrica kosor i direktor zagrebačke "Klare" potpisali ugovor o zajedničkoj suradnji u zapošljavanju branitelja

ZAGREB, 7. srpnja 2004. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministricaobitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor idirektor Zagrebačkih pekarni "Klara" Krešimir Kovačević potpisali sudanas ugovor o suradnji pri zapošljavanju branitelja koji žele postatipartneri "Klare" u projektu "klaramat", a u sklopu programazapošljavanja branitelja MOBMS-a.
ZAGREB, 7. srpnja 2004. (Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor i direktor Zagrebačkih pekarni "Klara" Krešimir Kovačević potpisali su danas ugovor o suradnji pri zapošljavanju branitelja koji žele postati partneri "Klare" u projektu "klaramat", a u sklopu programa zapošljavanja branitelja MOBMS-a.

U tom projektu, nezaposleni branitelj koji želi postati partner "Klare" i koji ima ili želi otvoriti obrt, dobit će od Ministarstva branitelja 20 tisuća kuna, a od "Klare", povoljno pekarske proizvode i "klaramat" (automat) za prodaju peciva ili kruha. Ministarstvo će braniteljima za taj posao pružiti i svu pomoć pri dobivanju potrebnih dokumenata.

Prema riječima direktora "Klare" Krešimira Kovačevića, branitelji po jednom automatu mjesečno mogu zaraditi oko 3500 kuna, a mogu ih dobiti i više.

Klarine proizvode branitelji će dobiti uz povoljan rabat, ali će im obveza biti da na automatu prodaju 80 posto proizvoda te tvrtke. Ostali proizvodi mogu biti po njihovoj želji. Automat vrijedi oko 40 tisuća kuna.

U prvoj godini previđeno je oko 10 do 15 automata.

Ministrica Kosor pohvalila je akciju "Klare" koja se, naglasila je, među prvima odazvala na poziv Ministarstva branitelja za sudjelovanje u projektima zapošljavanja branitelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙