FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

apn: od ponedjeljka prezentacije za pos-ove lokacije špansko i vrbani U ZAGREBU

ZAGREB, 15. srpnja 2004. (Hina) - Agencija za promet nekretninama (APN)najavila je danas da od ponedjeljka, 19. srpnja do subote, 24. srpnjapočinje prezentacija stanova iz programa Poticane stanogradnje (POS)na lokacijama u zagrebačkim naseljima Špansko - Oranice i Vrbani.
ZAGREB, 15. srpnja 2004. (Hina) - Agencija za promet nekretninama (APN) najavila je danas da od ponedjeljka, 19. srpnja do subote, 24. srpnja počinje prezentacija stanova iz programa Poticane stanogradnje (POS) na lokacijama u zagrebačkim naseljima Špansko - Oranice i Vrbani.

Riječ je o 680 stanova raznih veličina u 14 zgrada na tim lokacijama, koji će biti useljivi u razdoblju od rujna do prosinca iduće godine, a tijekom tjedna ti stanovi bit će predstavljeni potencijalnim kupcima s liste POS-a, njih oko 750, rekao je direktor APN-a Davor Rajčić.

Dodao je da su radovi u tijeku na četiri zgrade od predviđenih šest zgrada u Vrbanima, i vjerujemo da će se uskoro riješiti problemi imovinsko-pravne prirode s vlasnicima zemlje na lokacijama predviđenih za druge dvije zgrade u tom naselju.

Nakon predstavljanja stanova potencijalni kupac ima oko 20-ak dana za donošenje odluke i dostavljanje potrebne dokumentacije POS-ovu partneru - HVB banci nakon čega se pokreće postupak procjene kreditne sposobnosti, odobrenja kredita i potpisivanja ugovora, istaknuo je Hrvoje Bujas, koordinator za taj POS-ov projekt.

Od predviđenih 750 potencijalnih kupaca odazvalo se njih oko 720, a dio osoba s liste POS-a nismo uspjeli kontaktirati, istaknuo je Bujas i pozvao ostale osobe koje su na listi POS-a, a nisu dobile obavijest o prezentaciji da se jave u APN.

Naglasio je da će svi zainteresirani dobiti iscrpne informacije o kupnji stana iz programa POS-a na tim lokacijama.

Prema riječima državnog tajnika u Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Aleksandra Russoa POS-ov model kreditiranja vrlo je povoljan uz kamatu od 4 posto godišnje, a cijena četvornog metra stana je oko 900 eura, što je oko 400 do 500 eura niža od tržišne cijene četvornog metra stana na tim lokacijama.

Što se tiče gradnje u Sesvetama u APN-u namjeravaju provesti anketu među osobama na listi prioriteta za koju su lokaciju zainteresirani u Sesvetama jer tamo postoji oko sedam lokacija za gradnju POS-a, dodao je Russo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙