FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PULA: ministrica KOSOR S PREDSTAVNICIMA UDRUGA iz DOMOVINSKOG RATA

PULAPULA: ministrica KOSOR S PREDSTAVNICIMA UDRUGA iz DOMOVINSKOG RATAPULA,16. srpnja(Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji,branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor tijekomdanašnjeg posjeta Puli susrela se i s predstavnicima Udruga proizašlihiz Domovinskog rata tijekom kojeg je obećala još veću pomoć irazumjevanje prema udrugama hrvatskih branitelja bez kojih, kako jerekla "ne bi bilo samostalne i nezavisne hrvatske države, a nitikandidature za ulazak u Europsku uniju".
PULA,16. srpnja(Hina) - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor tijekom današnjeg posjeta Puli susrela se i s predstavnicima Udruga proizašlih iz Domovinskog rata tijekom kojeg je obećala još veću pomoć i razumjevanje prema udrugama hrvatskih branitelja bez kojih, kako je rekla "ne bi bilo samostalne i nezavisne hrvatske države, a niti kandidature za ulazak u Europsku uniju".

Navela je da je zahvaljujući razumjevanju i senzibilnosti Vlade i njezinog Ministarstva došlo do novog i kvalitetnijeg prijedloga zakona o pravima branitelja koji će u saborskoj proceduri biti najesen, a već početkom iduće godine mogao bi stupiti na snagu.

"Novi kvalitetni zakon o hrvatskim braniteljima neće se mijenjati nakon svake promjene vlasti, a politička prepucavanja pogubna su za hrvatske branitelje i sve nas", poručila je.

Predstavnici udruga ministrici su se požalili na onemogućavanje hrvatskim braniteljima da u Puli i Istri dođu do građevinskih parcela, na nekvalitetu useljenih stanova te na preniske naknade koje obitelji dobivaju na ime nestalih i zatočenih članova.

U vezi s nekvalitetnom izgradnjom stanova za što je, kako je rekla odgovorno ministarstvo bivšeg ministra Radimira Čačića, Kosor je najavila razgovor s pulskim gradonačelnikom Lucianom Delbiancom. Izrazila je nadu kako će sadašnje resorno Ministarstvo pod vodstvom ministrice Marine Matulović-Dropulić puno kvalitetnije i odgovornije realizirati spomenute programe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙