FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: SNV NEMA PRECIZNIH PODATAKA O UČESTALOSTI PROMJENE PREZIMENA U PROTEKLIH 14 GODINA

ZAGREB, 19. srpnja 2004. (Hina) - "Nemamo preciznih podataka o tomekoliko je Srba u proteklih 14 godina promijenilo ime, prezime,nacionalni ili vjerski identitet", konstatira u razgovoru za subotnjebeogradske "Večernje novosti" saborski zastupnik i predsjednik SNV-aMilorad Pupovac povodom slučaja Šprajc.
ZAGREB, 19. srpnja 2004. (Hina) - "Nemamo preciznih podataka o tome koliko je Srba u proteklih 14 godina promijenilo ime, prezime, nacionalni ili vjerski identitet", konstatira u razgovoru za subotnje beogradske "Večernje novosti" saborski zastupnik i predsjednik SNV-a Milorad Pupovac povodom slučaja Šprajc.

"Iako smo te podatke tražili od nadležnih tijela državne uprave još prije šest godina, nismo ih uspjeli dobiti", tumači Pupovac, ocjenjujući da je "sigurno da je značajan broj pribjegao takvoj vrsti prikrivanja svog identiteta, kako zbog straha od okoline, tako i od straha pripadnosti srpskom narodu u uvjetima njegove satanizacije".

Naglasivši u osvrtu na istup ministra Andrije Hebraga da je "zapanjujuće da ministar zdravstva nije svjestan" da svojim istupom u slučaj Šprajc "stvara prostor za divljanje labilnih ljudi", Pupovac ipak naglašava da se ne slaže s onima koji drže da hrvatski premijer Sanader glumi u odnosu prema inozemstvu uljuđenog Europljanina dok mu Hebrang služi za "unutrašnju upotrebu".

"Slažem se s onima koji misle da se Hrvatska doista uljuđuje svojom novom politikom, ali se slažem i s onima, a to vidim i sam, koji kažu da tome postoje otpori, kako u dijelovima HDZ-a, tako i u dijelovima same Vlade", naglašava čelnik SNV-a, dodajući da su "i Hebrangova izjava i boca na glavu mladog Jovana izravan napad, ne samo na manjine, nego i na samog Mesića, Sanadera i europsku politiku".

Beogradski list dodaje da je i sam pokušao u Policijskoj upravi zagrebačkoj doći do podataka o tome koliko je ljudi u proteklih 14 godina promijenilo svoj identitet ali je ostao bez odgovora i u policijskoj upravi i MUP-u te da je posljednja informacija iz MUP-a glasila da list mora uputiti upit uredu Vlade RH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙