FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: ZAGREB PROUČAVA NJEMAČKO-ŠVICARSKU GRANIČNU SURADNJU NA VANJSKOJ GRANICI EU-A

ZAGREB, 16. srpnja 2004. (Hina) - Izaslanstvo hrvatskog ministarstvaunutrašnjih poslova informiralo se u okviru studijskog posjetaNjemačkoj o suradnji njemačko-švicarskih pograničnih službi, bilježiSt. Galler Tagblatt.
ZAGREB, 16. srpnja 2004. (Hina) - Izaslanstvo hrvatskog ministarstva unutrašnjih poslova informiralo se u okviru studijskog posjeta Njemačkoj o suradnji njemačko-švicarskih pograničnih službi, bilježi St. Galler Tagblatt.

Članovi izaslanstva dobili su tijekom posjeta uvid u funkcioniranje njemačko-švicarske suradnje na vanjskoj granici Europske unije, tumači švicarski list, navodeći pritom izjavu Reinharda Tomma iz uprave za zaštitu granica u sektoru jug u Muenchenu da je cilj posjeta "približiti Hrvatsku kao kandidata za pristup standardima Europske unije", navodi list iz St. Gallena.

"Suradnja sa Švicarskom nadilazi odredbe Schengenskog sporazuma", ističe Tomm, ukazujući na mogućnost razmjene podataka, transgraničnih općih i specijalnih provjera i na formiranje zajedničkih skupina za nadzor, promatranje i istragu.

Zamjenik ravnatelja švicarske uprave za zaštitu granica u Kreuzlingenu uputio je hrvatsko izaslanstvo u strukturu i organizaciju švicarskog sustava zaštite granica, bilježi list, napominjući da su sa švicarske strane u razgovorima sudjelovali i Markus Kobler, ravnatelj mobilnog odjela za zaštitu granice u Schaffhausenu, i Oskar Pfiffer iz uprave kantonske policije u Kreuzlingenu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙