FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenska policija preporučuje zaobilazak prijelaza Macelj

MARIBOR,13. srpnja 2004.(Hina) - Zbog približavanja vrhunca turističkesezone i dugog čekanja na graničnom prijelazu Gruškovje-Maceljslovenska policija putnicima preporučuje da ga izbjegavaju u danevikenda, kada se stvaraju velike kolone i zastoji, zbog masovnogtranzita turista prema Hrvatskoj i iz Hrvatske, ali i zboggrađevinskih radova na slovenskom prijelazu, predviđenom za šengenskirežim kontrole, koji se ne odvijaju po planiranoj dinamici, piše uutorak mariborski list "Večer" pozivajući se na informacije izmariborske policijske uprave, zadužene za taj slovensko-hrvatskigranični prijelaz.
MARIBOR,13. srpnja 2004.(Hina) - Zbog približavanja vrhunca turističke sezone i dugog čekanja na graničnom prijelazu Gruškovje-Macelj slovenska policija putnicima preporučuje da ga izbjegavaju u dane vikenda, kada se stvaraju velike kolone i zastoji, zbog masovnog tranzita turista prema Hrvatskoj i iz Hrvatske, ali i zbog građevinskih radova na slovenskom prijelazu, predviđenom za šengenski režim kontrole, koji se ne odvijaju po planiranoj dinamici, piše u utorak mariborski list "Večer" pozivajući se na informacije iz mariborske policijske uprave, zadužene za taj slovensko-hrvatski granični prijelaz.

"Turistička sezona približava se vrhuncu, a putnici preko Slovenije masovno odlaze na hrvatsku obalu. U prvih šest mjeseci promet se na graničnim prijelazima pod kontrolom mariborske policijske uprave u odnosu na lani povećao za 10 posto u prvih pola godine , a granicu je na njima prešlo 16 milijuna putnika", navodi list, dodajući da je osobit problem s protočnošću na prijelazu Gruškovje/Macelj. Zbog toga policija preporučuje da putnici, osobito u dane vikenda, koriste druge obližnje prijelaze, na prijemjer Zavrč/Dubrava Križovljanska, Središče od Dravi ili Dobovec.

"Policija radi sve što može kako bi pojačala protočnost i normalno odvijanje prometa, ali je teško nešto bitno popraviti", rekao je u vezi sa sadašnjom situacijom na graničnom prijelazu Macelj-Gruškovje i pristupnoj cesti do njega Jožef Grah iz mariborske policijske uprave. Stanje će biti bitno bolje tek nakon što novi granični prijelaz Gruškovje, radovi na kojemu kasne, bude otvoren i u potpunoj funkciji. Do tada policija onima koji žele izbjeći kolone preporučuje korištenje obližnjih graničnih prijelaza koji su pod

manjim opterećenjem, navodi "Večer".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙