FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Preko graničnih prijelaza od petka do danas u 13 sati u Hrvatsku ušlo gotovo 150 tisuća gostiju

PULA,RUPA/PASJAK,GORIČAN, 10. srpnja 2004. (Hina) - Preko graničnihprijelaza sjeverozapadne Hrvatske od petka do danas u 13 sati ušlo jeviše od 150 tisuća stranaca i osam tisuća domaćih gostiju, aotputovalo je oko 81 tisuću gostiju, doznaje se od istarske,primorsko-goranske i međimurske Granične policije.
PULA,RUPA/PASJAK,GORIČAN, 10. srpnja 2004. (Hina) - Preko graničnih prijelaza sjeverozapadne Hrvatske od petka do danas u 13 sati ušlo je više od 150 tisuća stranaca i osam tisuća domaćih gostiju, a otputovalo je oko 81 tisuću gostiju, doznaje se od istarske, primorsko-goranske i međimurske Granične policije.

Preko triju graničnih prijelaza u Istarskoj županiji - Plovanije, Kaštela i Požana od petka do danas u 12 sati u Hrvatsku je ušlo 80.095 gostiju, među kojima 73.436 stranih i 6659 domaćih. Prema podacima Granične policije, samo je danas preko tih graničnih prijelaza u Hrvatsku ušlo 31.806 turista.

Inače, od jučer do danas u 12 sati iz Hrvatske je preko graničnih prijelaza otputovalo 47.125 gostiju, među kojima 40.869 stranih.

Na graničnim prijelazima nije bilo zastoja ni gužve, a među strancima najviše je bilo Slovenaca, Talijana i Nijemaca. Veće gužve bilo je samo na cestama prema Umagu, Poreču, Rovinju i Puli.

Na graničnim prijelazima Rupi i Pasjaku promet teče bez zastoja, a vozila ulaze i izlaze iz zemlje u jednoj koloni.

Preko tih dvaju graničnih prijelaza jučer i danas do 13 sati u Hrvatsku je ušlo 50.198 stranaca i 3050 domaćih putnika, a izišlo 26.272 stranaca te 3280 hrvatskih državljana.

Prema podacima postaje Granične policije u Rupi, među strancima koji su jučer i danas doputovali u Hrvatsku najviše je bilo turista iz Njemačke i Slovenije te Austrije i Češke.

Početkom tjedna u Primorsko-goranskoj županiji boravilo je 75.958 gostiju, što je 2,82 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine. Iako je u prvoj polovici godine na Kvarneru ostvareno 6,65 posto manje turističkih posjeta i 6,17 posto manje noćenja nego u istom razdoblju prošle godine, turistički radnici se nadaju da će do kraja godine barem dosegnuti prošlogodišnje rezultate.

Preko najprometnijih graničkih prijelaza u Međimurskoj županiji u Hrvatsku je danas do podneva ušlo 15.568 stranaca. U posljednja 24 sata preko Goričana, Murskog Središća i Trnovca iz naše je zemlje otputovao 4231 strani turist.

Kako je izvijestila međimurska Policijska uprava, ne čeka se na prijelaz državne granice.

Za ljetovanje na Jadranu tzv. sjevernim hrvatskim vratima najčešće se koriste Mađari, Česi, Slovaci i Poljaci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙