FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: SVIJET UZ KAVU

ZAGREB, 4. srpnja 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 4. srpnja 2004. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

HAMBURG - Lučke vlasti u njemačkom gradu Hamburgu u nedjelju su uspjele uspraviti tanker sa 960 tona sumporne kiseline koji se prošlog tjedna prevrnuo nakon sudara u luci. "Cijeli Hamburg sada može biti sretan, opasnost je prošla", rekao je glasnogovornik vatrogasne brigade Peter Braun. Operacija spašavanja je pažljivo pripremana pet dana zbog strahovanja da bi spremnik s kiselinom mogao puknuti, a postojala je i opasnost eksplozije. Tanker se prevrnuo na bok nakon sudara s kontejnerskim brodom, a 11 osoba je tom prilikom stradalo od isparenja sumporne kiseline. Manja količina kiseline iscurila je u luku kroz otvore za ventilaciju spremnika i izazvala smrt riba u luci.

WUPPERTAL - Jedan filatelist u Njemačkoj skoro je izgubio svoju skupocjenu kolekciju vrijednu 1,5 milijuna dolara dok je putovao vlakom. Naime, 58-godišnji Nijemac vraćao se iz Braunschweiga, gdje je kod stručnjaka odnio na procjenu svoju zbirku maraka i kovanica. U trenutku rastresenosti, zaboravio je torbu sa zbirkom pri presjedanju na drugi vlak. Srećom po njega, osoblje vlaka je torbu odnijelo u ured za izgubljene stvari, gdje je zaboravljivi filatelist preuzeo skupocjenu kolekciju.

BANGKOK - Pet metara dugačak piton doslovce je zagrizao više nego što može progutati i to ga je koštalo života, javlja tisak u Tajlandu. Sompon Pengsuksri, farmer iz južne tajlandske pokrajine Trang, opisao je kako je odveo kravu i tele na ispašu pokraj džungle a kada se vratio po njih, teleta nije bilo. Nakon kratke potrage našao je pitona razjapljenih čeljusti a u njegovom tijelu se nalazilo cijelo, oko 30 kilograma teško, tele. Pokušao je izvući tele vani, ali nakon dužeg "natezanja" je odustao jer su i tele i piton uginuli.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙