FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DIPLOMATI NA PROCESU KAZEMI: OTTAWA ZAMRZNULA OPOZIV VELEPOSLANIKA

MONTREAL, 17. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Ottawa je odlučila zasad nepovući svog veleposlanika iz Teherana nakon što je utvrdila da jeiransko pravosuđe konačno prihvatilo nazočnost kanadskih promatrača naprocesu ubojici iransko-kanadske novinarke Zahre Kazemi koji jenastavljen u subotu, rekla je glasnogovornica ministarstva vanjskihposlova.
MONTREAL, 17. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Ottawa je odlučila zasad ne povući svog veleposlanika iz Teherana nakon što je utvrdila da je iransko pravosuđe konačno prihvatilo nazočnost kanadskih promatrača na procesu ubojici iransko-kanadske novinarke Zahre Kazemi koji je nastavljen u subotu, rekla je glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova.

"Naš veleposlanik je jutros bio nazočan na procesu. Njegov je opoziv trenutačno zamrznut", pojasnila je Isabelle Savard.

"Zadovoljni smo razvojem događaja i učinkom naših pristisaka". Ipak "pristup procesu je i dalje ograničen: promatrači koji su iz Kanade trebali doći u Iran na proces nisu krenuli jer je Iran najavio da se radi o zatvorenom procesu", dodala je.

Kanadski ministar vanjskih poslova Bill Graham u četvrtak je rekao da će Kanada povući svog veleposlanika iz Teherana i precizirao da njegova zemlja priprema sve moguće sankcije ako proces ubojici 54-godišnje novinarke neće biti otvoren za predstavnike Kanade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙