FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŽUŽUL NA KONFERENCIJI PROCESA SURADNJE U PODUNAVLJU

ZAGREB, 14. srpnja 2004. (Hina) - Hrvatski ministar vanjskih poslovaMiomir Žužul sudjelovao je u srijedu u Bukureštu na Drugojministarskoj konferenciji Procesa suradnje u Podunavlju, priopćilo jeMinistarstvo vanjskih poslova.
ZAGREB, 14. srpnja 2004. (Hina) - Hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul sudjelovao je u srijedu u Bukureštu na Drugoj ministarskoj konferenciji Procesa suradnje u Podunavlju, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova.

Pokretači Procesa bile su sredinom 2002. godine Austrija, Rumunjska, Europska komisija i Pakt o stabilnosti za jugoistočnu Europu, a Hrvatska je jedna od država-osnivača.

Na konferenciji u Bukureštu u srijedu je usvojena deklaracija pod nazivom "Dunav kao europska crta života".

Zemlje Procesa pripadaju dunavskom hidrološkom bazenu, te su među njihovim prioritetima suradnja na ekološkoj zaštiti Dunava i poboljšanje plovidbe. Prioritet je i suradnja svih trinaest država Procesa u gospodarstvu, kulturi i subregionalnim odnosima, kako je u svom govoru istaknuo ministar Žužul.

Proces suradnje u Podunavlju prihvatio je prijedloge i prioritete Republike Hrvatske, naročito međunarodnu promociju Parka prirode Vučedol, izgradnju kanala Dunav-Sava te djelovanje Sava inicijative sa sjedištem u Zagrebu, dodaje se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙