FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

REXHEPI: OBNOVA SRPSKIH KUĆA DO KRAJA LISTOPADA ILI POČETKOM STUDENOGA

PRIŠTINA, 22. lipnja 2004. (Hina) - Premijer Kosova Bajram Rexhepiizjavio je u utorak u Prištini kako očekuje da obnova srpskih kućauništenih tijekom ožujskih nemira bude završena do kraja listopada ilipočetkom studenoga.
PRIŠTINA, 22. lipnja 2004. (Hina) - Premijer Kosova Bajram Rexhepi izjavio je u utorak u Prištini kako očekuje da obnova srpskih kuća uništenih tijekom ožujskih nemira bude završena do kraja listopada ili početkom studenoga.

Vrlo brzo započet će i obnova ili konzerviranje oštećenih vjerskih objekata, rekao je kosovski premijer ocijenivši da Vlada Kosova ipak nije nezadovoljna dinamikom obnove, iako su mnogi očekivali brži završetak radova.

Voditeljica UNMIK-ovog ureda za povratak i zajednice Pegy Hicks izjavila je u utorak kako ožujsko nasilje predstavlja korak nazad u procesu povratka raseljenih, posebice Srba. Hicks je ocijenila da uspjeh procesa povratka ovisi od podrške kosovskih vlasti i društva u tom procesu.

Predstavnici kosovske Vlade danas su rekli da povratak raseljenih ostaje prioritet Vlade Kosova, ali uspjeh u tom procesu ovisi od tijesne suradnje između kosovskih institucija i UNMIK-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙