FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KOFI ANNAN DOPUTOVAO U ADDIS ABEBU: NA PROGRAMU MIR I SUMMIT AFRIČKE UNIJE

ADDIS ABEBA, 3. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Glavni tajnik UN-a Kofi Annandoputovao je u subotu poslije podne u Addis Abebu gdje bi trebaorazgovarati s premijerom Melesom Zenawijem o mirovnom procesu sEritrejom, a potom sudjelovati u otvaranju summita Afričke unije (UA).
ADDIS ABEBA, 3. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Glavni tajnik UN-a Kofi Annan doputovao je u subotu poslije podne u Addis Abebu gdje bi trebao razgovarati s premijerom Melesom Zenawijem o mirovnom procesu s Eritrejom, a potom sudjelovati u otvaranju summita Afričke unije (UA).

Annana koji je došao iz Asmare, dočekao je u zračnoj luci etiopski ministar vanjskih poslova Seyoum Mesfine i predsjednik Povjerenstva UA Alpha Oumar Konare.

Annan i Meles raspravljat će u nedjelju o trenutno zamrznutom mirovnom procesu između Asmare i Addis Abebe, prema službenom programu.

Nekoliko sati ranije je u Asmari Annan eritrejskom predsjedniku Issaiasu Afeworkiju izrazio svoju "zabrinutost" zbog sporosti tog mirovnog procesa, saznaje se iz UN-a.

Annan bi u ponedjeljak trebao sudjelovati na forumu koji se u Addis Abebi organizira o borbi protiv gladi u Africi, najsiromašnijem kontinentu, a u utorak će nazočiti otvaranju summita Afričke unije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙