FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DUBLIN: PAPA NAČELNO PRIHVATIO POZIV DA NAKON 25 GODINA POSJETI IRSKU

DUBLIN, 16. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Papa Ivan Pavao II. načelnoje prihvatio poziv da posjeti Irsku prvi put nakon 25 godina, no to ćebiti teško ostvarivo u ovoj godini, izjavio je poglavar irskekatoličke crkve, nadbiskup Armagha, Sean Brady.
DUBLIN, 16. srpnja 2004. (Hina/Reuters) - Papa Ivan Pavao II. načelno je prihvatio poziv da posjeti Irsku prvi put nakon 25 godina, no to će biti teško ostvarivo u ovoj godini, izjavio je poglavar irske katoličke crkve, nadbiskup Armagha, Sean Brady.

"Prijedlog o posjetu je, načelno prihvaćen", kaže se u Bradyjevu priopćenju. "O datumu posjeta tek će se odlučiti, no s obzirom na već predviđene obveze Svetoga Oca u ovoj godini, čini se logičnim da se posjet neće ostvariti tijekom 2004.", rekao je Brady.

Irski su se biskupi ponadali da će Papa Irsku posjetiti u rujnu kada će se obilježiti 25. godišnjica njegova dosad jedinog posjeta toj zemlji 1979., kada je pred mnoštvom vjernika služio misu u Dublinu.

Sveti Otac te 1979. godine nije posjetio Sjevernu Irsku zbog nasilja između protestantskog i katoličkog stanovništva, no s obzirom na nedavno pokrenuti krhki mirovni proces, njegov bi se posjet sada mogao realizirati i tamo. Bilo kakvu odluku o eventualnom Papinu posjetu Sjevernoj Irskoj morat će odobriti britanska vlada te se istovremeno pobrinuti za iznimno snažne mjere sigurnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙