FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UDRUŽENJE UGOSTITELJA U IRSKOJ POKRENULO KAMPANJU PROTIV ZABRANE PUŠENJA U LOKALIMA

DOUBLIN, 14. srpnja 2004. (Hina) - Udruženje ugostitelja uzapadnoirskom gradu Galwayu pokrenulo je kampanju za poništavanjezakona o zabrani pušenja u lokalima i unatoč drakonskim kaznama od 3tisuće eura odlučilo vratiti pepeljare u svoje pubove.
DOUBLIN, 14. srpnja 2004. (Hina) - Udruženje ugostitelja u zapadnoirskom gradu Galwayu pokrenulo je kampanju za poništavanje zakona o zabrani pušenja u lokalima i unatoč drakonskim kaznama od 3 tisuće eura odlučilo vratiti pepeljare u svoje pubove.

Udruženje VFI (Vintner's Federation of Ireland) tvrdi da je u protekla četiri mjeseca, otkako je zakon o zabrani stupio na snagu, promet u njihovim lokalima tako drastično pao da su, egzistencijalno ugroženi, morali otpustiti većinu svojih zaposlenika.

U okviru kampanje koju su samoinicijativno pokrenuli ugostitelji, već dva dana traje potpisivanje peticije koju je podržalo 50 članova VFI-a.

Prvi prekršitelj zakona o zabrani pušenja, Ronan Lowless, u srijedu je nakon sastanka VFI-a rekao: "Nisam zagovornik ni promicatelj pušenja, niti ulazim u štetnost pušenja po ljudsko zdravlje, ali sam zagovornik slobode izbora".

Lowless i još nekolicina ugostitelja prekršili su zakon i dozvolili pušenje u svojim pubovima, a irsko je Ministarstvo zdravstva, koje inzistira na dosljednoj provedi zakona, pokrenulo sudski spor protiv njih. Irska javnost zasad se još nije opredijelila i kao da čeka odluku suda.

Kampanju o vraćanju cigareta u pubove vodi poznata marketinška agencija Four Q koja je hrvatskoj javnosti poznata po uspješnom vođenju zadnje predizborne kampanje HDZ-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙