FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IVAN PAVAO II. ODMARA SE U PLANINAMA

RIM, 9. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Sunce je u petak ponovno osvanulo nadplaninama Val d'Aoste (sjeverna Italija), pa je papa Ivan Pavao II.izašao iz svog ljetnikovca u mjestu Combes gdje provodi odmor i krenuona dugi cjelodnevni izlet.
RIM, 9. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Sunce je u petak ponovno osvanulo nad planinama Val d'Aoste (sjeverna Italija), pa je papa Ivan Pavao II. izašao iz svog ljetnikovca u mjestu Combes gdje provodi odmor i krenuo na dugi cjelodnevni izlet.

Papa je izašao u kasnim jutarnjim satima, opušten i nasmiješen i pozdravio nazočne. Povorka je pošla u pravcu doline, a povratak je predviđen početkom večeri, prema podacima iz njegova okružja.

Papa, kojemu su 84 godine i pati od Parkinsonove bolesti, kreće se samo u invalidskim kolicima.

Zbog lošeg vremena Papa nije mogao izaći izvan kuće prva tri dana svog odmora. Prvi put je izašao u četvrtak, kada je gotovo osam sati proveo na planini Chaussi, gdje je došao do planinarske kuće na 1.600 metara nadmorske visine odakle puca pogled na planine Milius i Beccadinona.

Papa će ostati u Combesu do 17. srpnja, odakle će poći u papinsku ljetnu rezidenciju u Castel Gandolfu, četrdesetak kilometara od Rima, gdje će se pripemati za svoje hodočašće u Lurd (Francuska) 14. i 15. kolovoza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙