FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RIM: PAPA ODLAZI NA ODMOR

RIM, 4. srpnja 2004. (Hina) - Ivan Pavao II. u nedjelju u podne je sasvog prozora na Trgu svetog Petra održao posljednji angelus prijesutrašnjeg odlaska na odmor u Alpe, a tek krajem rujna Papa će ponovoodržati angelus na Trgu svetog Petra.
RIM, 4. srpnja 2004. (Hina) - Ivan Pavao II. u nedjelju u podne je sa svog prozora na Trgu svetog Petra održao posljednji angelus prije sutrašnjeg odlaska na odmor u Alpe, a tek krajem rujna Papa će ponovo održati angelus na Trgu svetog Petra.

Ivan Pavao II. poželio je svima dobar odmor, a onima koji neće moći otputovati na ljetovanje poželio je da bar neko vrijeme budu u mogućnosti ne raditi i provesti vrijeme "u rekreativnim inicijativama obogaćenim ljudskim odnosima".

U ponedjeljak Papa putuje zrakoplovom u na sjever Italije u regiju Valle d'Aostu gdje će boraviti do 17. srpnja. To će biti deseti njegov boravak u alpskom mjestu Les Combes d'Introd, a visoravan na kojoj se nalazi kućica od drveta i kamena u kojoj otsjeda mijenja ime Papi u čast. Od sada će se zvati Lieu Plain Du Saint Pere, dakle visoravan Svetog Oca, umjesto Perriettaz.

Ivan Pavao II. odlazi na odmor izvan Vatikana i papinskog ljetnikovca u Castelgandolfu pokraj Rima nakon dvije godine. U Castelgandolfo će se vratiti iz Valle d'Aoste, a onda će 14. i 15. kolovoza pohoditi Lourdes.

Na Trgu svetog Petra Papu je u nedjelju pozdravio veliki transparent s natpisom "Sretan put", te desetak automobila Ferrari koje je dovela udruga Easy-rider.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙