FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kutina- ovogodišnji maraton arapskih konja u čast hrvatskih branitelja iz Istre

KUTINA, 16. srpnja 2004. (Hina) - Osmi konjanički maraton arapskihkonja tradicionalno će krenuti iz moslavačkog mjesta Volodera 5.kolovoza na Dan domovinske zahvalnosti, a ove će godine biti posvećen119. brigadi ustrojenoj u rujnu 1991. u Puli, priopćeno je iz Udrugedragovoljaca i veterana Domovinskog rata Kutina, organizacijskognositelja maratona.
KUTINA, 16. srpnja 2004. (Hina) - Osmi konjanički maraton arapskih konja tradicionalno će krenuti iz moslavačkog mjesta Volodera 5. kolovoza na Dan domovinske zahvalnosti, a ove će godine biti posvećen 119. brigadi ustrojenoj u rujnu 1991. u Puli, priopćeno je iz Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Kutina, organizacijskog nositelja maratona.

Maraton će nakon 500 kilometara jahanja završiti u Puli 11. kolovoza. Postrojbe 119. brigade posebno su bile angažirane na ličkoj bojišnici. U akciji "Oluja" zajedno s gardijskom brigadom "Tigrovi" Istrani su prvi izbili na državnu granicu s BiH uspostavivši kontakt s Armijom BiH.

U pet godina u brigadu je bilo uključeno više od 6.500 branitelja iz južne Istre, od čega više od 3.000 iz Pule.

Do Pule konjanici, članovi Udruge uzgajivača arapskih konja Moslavine, u sedam dana jahat će zahtjevne dionice: od dolina rijeka Save i Kupe, Gorskog kotara do napornog prijelaza preko Učke. Glavni pokrovitelj maratona je Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙