FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: KOMASOVIĆ TVRDI DA JE OD HRVATSKIH VLASTI DOBIO POTVRDU DA LIPICANCI NISU UKRADENI

ZAGREB, 15. srpnja 2004. (Hina) - Najnoviji zaplet u slučaju povratalipicanaca Hrvatskoj upućuje na zaključak da je propao scenarijpredaje konja, koji su sredinom svibnja dogovorili srpska ministricapoljoprivrede Ivana Dulić-Marković i njezin hrvatski kolega PetarČobanković, ocjenjuje beogradski list "Glas javnosti".
ZAGREB, 15. srpnja 2004. (Hina) - Najnoviji zaplet u slučaju povrata lipicanaca Hrvatskoj upućuje na zaključak da je propao scenarij predaje konja, koji su sredinom svibnja dogovorili srpska ministrica poljoprivrede Ivana Dulić-Marković i njezin hrvatski kolega Petar Čobanković, ocjenjuje beogradski list "Glas javnosti".

Po tom je scenariju ministrica Dulić-Marković trebala dojahati do hrvatske granice na lipicancu kojeg je na granici trebao uzjahati ministar Čobanković, podsjeća beogradski list.

Mihajlo Komasović, bivši šef ergele u Lipiku koji je konje prebacio u Srbiju, opovrgava informaciju, objavljenu na site-u srpskog ministarstva poljoprivrede, da početkom ovog mjeseca povjerenstvu tog ministarstva nije bilo dopušteno da vidi konje i uvjeri se u njihovo stanje. Taj se posjet poklopio s pojavom konjskog kašlja a članovi povjerenstva prihvatili su činjenicu da su konji u to vrijeme bili u izolaciji, prenosi "Glas javnosti" Komasovićeve riječi.

Komasović također tvrdi da konji nisu ukradeni: "O tome svjedoči i potvrda koju su izdale hrvatske vlasti u kojoj se kaže da krađe nije bilo", dodaje on.

Bivši šef lipičke ergele tumači da je "uz suglasnost tadašnjih političkih struktura i teritorijalne obrane" 88 konja iz Lipika premjestio u Bosnu, ističući da "država Srbija nikaka nijednim činom nije učinila ništa kako bi pomogla u spašavanju konja već se ponašala kao da taj problem ne postoji", prenosi "Glas javnosti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙