FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MAKEDONSKO IZASLANSTVO POSJETILO HRVATSKU UPRAVU ZA TELEKOMUNIKACIJE

ZAGREB, 16. srpnja 2004. (Hina) - Izaslanstvo makedonskog Ministarstvaza transport i veze, na čelu s direktorom Uprave za telekomunikacijeKostom Trpkovskim, tijekom razgovora u Upravi za telekomunikacijehrvatskog Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka upoznalo se spostupkom izrade hrvatskog Zakona o telekomunikacijama.
ZAGREB, 16. srpnja 2004. (Hina) - Izaslanstvo makedonskog Ministarstva za transport i veze, na čelu s direktorom Uprave za telekomunikacije Kostom Trpkovskim, tijekom razgovora u Upravi za telekomunikacije hrvatskog Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka upoznalo se s postupkom izrade hrvatskog Zakona o telekomunikacijama.

Naime, prema obvezama iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Europskoj uniji, Makedonija mora izraditi Zakon o telekomunikacijama. Europska komisija (EK) dala je Makedoniji naputak da kao uzor za to koristi hrvatski Zakon o telekomunikacijama, kao i odgovore koje je Hrvatska dala na upitnik Europske komisije.

U današnjem priopćenju hrvatskog Ministarstva ističe se da je to prvi put da se, prema uputama EK, hrvatski zakon koristi kako primjer zakona usklađenog s direktivama Europske unije.

Makedonskom izaslanstvu predstavljen je postupak izrade hrvatskog Zakona o telekomunikacijama, te podzakonskih propisa donesenih na temelju tog zakona, usklađenih s direktivama i propisima EU. Također su im dane i upute i savjeti za izradu odgovora na upitnik EK, koje je iz područja telekomunikacija i pošta mora dati makedonska vlada.

Izaslanstvo je upoznato i s postupkom izrade hrvatskog Zakona o pošti, koji je također usklađen s direktivama EU, kaže se u priopćenju ministarstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙