FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAGREB: POTRAGA ZA VOZAČEM KOJI JE POKUŠAO PREGAZITI POLICAJCA

ZAGREB, 15. srpnja 2004. (Hina) - Zagrebačka policija traga za vozačemkoji je noćas oko 1 sat na Črnomercu pokušao pregaziti policajca,nakon što ga je ophodnja prometne policije zaustavila radi kontrole.
ZAGREB, 15. srpnja 2004. (Hina) - Zagrebačka policija traga za vozačem koji je noćas oko 1 sat na Črnomercu pokušao pregaziti policajca, nakon što ga je ophodnja prometne policije zaustavila radi kontrole.

Nepoznati vozač je nakon pokušaja ubojstva policajca pobjegao u sivom automobilu, zagrebačkih registarskih oznaka, nepoznate marke.

Pokušaj ubojstva dogodio se u Prilazu baruna Filipovića, gdje su dvojica policajaca kontrolirala promet. Oko 1 sat iz smjera zapada im se približio automobil kojem je 26-godišnji policajac tablicom STOP dao znak da se zaustavi. Kako se automobil zaustavio na prometnoj traci kolnika, policajac je zatražio vozača da se parkira na autobusnom ugibalištu. Vozač je krenuo unazad, a za njim je krenuo i policajac koji se na ugibalištu našao ispred vozila. Tada je, kažu u policiji, vozač naglo krenuo naprijed i prednjim dijelom automobila udario policajca koji je pao na prednji poklopac vozila, pa na kolnik.

Nepoznati vozač je potom pobjegao u smjeru istoka, a lakše ozlijeđeni policajac je prevezen u Opću bolnicu Sveti Duh, gdje je utvrđeno nagnječenje lijeve i desne potkoljenice, lijevog koljena i desne šake.

U zagrebačkoj policiji nisu željeli otkriti identitet ozlijeđenog kolege.

Povodom pokušaja ubojstva policajca priopćenjem se oglasio Sindikat policije Hrvatske (SPH) koji smatra da je glavni uzrok ovakvih događaja i stradavanja "neprimjerena ili nikakva zakonska zaštićenost policijskih službenika".

SPH stoga od Vlade traži da u izmjene i dopune Kaznenog zakona uvrsti njihove prijedloge o strožem kažnjavanju svih oblika napada na policajce, a od javnosti da podrži tu njihovu inicijativu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙