FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osim šefa MUP-a smijenjeno još šest dužnosnika

BANJA LUKA, 30. lipnja 2004. (Hina) - Glasnogovornik MUP-a RepublikeSrpske Zoran Glušac potvrdio je u srijedu da je Visoki predstavnik uBosni i Hercegovini Paddy Ashdown , uz ministra unutarnjih poslovaZorana Đerića, smijenio još šestoricu pripadnika MUP-a, a od njih-trojicu "uvjetno".
BANJA LUKA, 30. lipnja 2004. (Hina) - Glasnogovornik MUP-a Republike Srpske Zoran Glušac potvrdio je u srijedu da je Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Paddy Ashdown , uz ministra unutarnjih poslova Zorana Đerića, smijenio još šestoricu pripadnika MUP-a, a od njih- trojicu "uvjetno".

Po riječima glasnogovornika, "uvjetna" smjena vjerojatno se odnosi na razdoblje u kojem bi se suradnja s Tribunalom za ratne zločine u Haagu "trebala poboljšati", odnosno do uhićenja bivšeg predsjednika RS i osnivača Srpske demokratske stranke Radovana Karadžića.

Glušac nije želio objaviti imena smijenjenih dužnosnika MUP-a jer oni još nisu službeno obaviješteni o svojem smjenjivanju.

Smijenjeni ministar Đerić je u izjavi za javnost citirao odluku Visokog predstavnika po kojoj ga međunarodna zajednica ne sumnjiči za izravno pomaganje haškim bjeguncima ali ga smatra odgovornim zbog činjenice da njegovi policajci do sada nisu uspjeli uhititi niti jednog bjegunca od pravde. Po Đerićevim riječima takvo obrazloženje odluke je potvrda njegova "profesionalnog odnosa" prema poslu. On je također izjavio da je za njegova mandata učinjen veliki napredak u suradnji s Haškim sudom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙