FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NA V.B.Z.-OV NATJEČAJ ZA ROMAN GODINE STIGLO 108 RUKOPISA POD ŠIFROM

ZAGREB, 15. srpnja 2004. (Hina) - Na natječaj nakladničke kuće V.B.Z.-aza najbolji neobjavljeni roman u 2004., koji je raspisan od ožujka do1. srpnja ove godine, V.B.Z. je zaprimio čak 108 rukopisa pod šifrom,priopćeno je danas iz te nakladničke kuće.
ZAGREB, 15. srpnja 2004. (Hina) - Na natječaj nakladničke kuće V.B.Z.-a za najbolji neobjavljeni roman u 2004., koji je raspisan od ožujka do 1. srpnja ove godine, V.B.Z. je zaprimio čak 108 rukopisa pod šifrom, priopćeno je danas iz te nakladničke kuće.

Natječaj V.B.Z.-a za najbolji roman godine utemeljen je 2002.

Pobjednički roman V.B.Z.-ova natječaja iz 2002. "Živi i mrtvi" Josipa Mlakića nagrađen je i nagradom "Ksaver Šandor Gjalski" za najbolje prozno djelo od rujna 2002. do rujna 2003., te je ušao u uži izbor za nagradu Jutarnjeg lista za najbolje prozno djelo u 2003..

Roman "Wonderland" Marinka Koščeca, koji je podijelio prvo mjesto na V.B.Z.-ovu natječaju iz 2003. dobio je redom panegerike hrvatskih književnih kritičara i također se našao u najužem izboru za nagradu Jutarnjeg lista, navodi se u priopćenju.

Žiri, koji i ove godine radi u sastavu Miljenko Jergović (predsjednik žirija), Zoran Ferić, Dušanka Profeta, Ivica Ivanišević i Nenad Rizvanović, na tiskovnoj konferenciji u listopadu objavit će popis romana pod šifrom koji ulaze u uži izbor za književnu nagradu.

Konačnu odluku o pobjedničkom romanu koji će biti tiskan i ime ovogodišnjeg dobitnika 100.000 kuna žiri će objaviti za vrijeme trajanja Sajma knjiga i učila "Interliber", stoji u priopćenju V.B.Z.-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙