FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IZRAEL OBJAVIO NATJEČAJ ZA IZGRADNJU KANALA NA GRANICI POJASA GAZE S EGIPTOM

JERUZALEM, 17. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Izrael je u četvrtakzapočeo provedbu plana izgradnje kanala duž granice pojasa Gaze sEgiptom, objavivši natječaj za projekt koji bi trebao spriječitinaoružavanje palestinskih militanata podzemnim tunelima.
JERUZALEM, 17. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Izrael je u četvrtak započeo provedbu plana izgradnje kanala duž granice pojasa Gaze s Egiptom, objavivši natječaj za projekt koji bi trebao spriječiti naoružavanje palestinskih militanata podzemnim tunelima.

Izraelsko ministarstvo obrane objavilo je natječaj 11 dana nakon što je kabinet u načelu odobrio plan povlačenja iz pojasa Gaze, prema kojem će Izrael zadržati uski koridor na egipatskoj granici dok se ne postigne sigurnosni dogovor s Kairom.

U natječaju se precizira da će "kanal" na jugu pojasa Gaze biti dubok između 15 i 25 metara i četiri kilometara dug. Širina kanala nije objavljena iako će upravo o tome ovisiti sudbina palestinskih kuća duž tampon zone u blizini izbjegličkog kampa u Rafahu.

Nije poznato ni hoće li kanal biti ispunjen vodom, što su prošli mjesec dali naslutiti izraelski vojni izvori, ili će biti suh.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙