FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RUMUNJSKA OPRAVDAVA ODLUKU O UVOĐENJU VIZA DRŽAVLJANIMA SCG

BUKUREŠT, 14. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Rumunjski ministar vanjskihposlova Mircea Geoana opravdao je u srijedu pred svojim kolegom iz SCGVukom Draškovićem odluku Rumunjske da uvede vize državljanima tezemlje od 1. srpnja, naglasivši da se radi o obvezi prema EU.
BUKUREŠT, 14. srpnja 2004. (Hina/AFP) - Rumunjski ministar vanjskih poslova Mircea Geoana opravdao je u srijedu pred svojim kolegom iz SCG Vukom Draškovićem odluku Rumunjske da uvede vize državljanima te zemlje od 1. srpnja, naglasivši da se radi o obvezi prema EU.

"Teško smo donijeli tu odluku, ali Rumunjska je obvezna osigurati svoje granice. Željeli smo održati obećanje dano Europskoj uniji", objasnio je Geoana u razgovoru s Draškovićem koji se nalazi u jednodnevnom posjetu Bukureštu.

"Nadamo se da ćemo moći ublažiti negativan utjecaj uvođenja viza i od Europske komisije ishoditi blaži režim i dodatne olakotne okolnosti", dodao je rumunjski ministar.

Geoana je poželio da "Beograd sljedeće godine potpiše sporazum o pridruživanju EU kako bi se dvije zemlje mogle vratiti režimu slobodnih putovanja, bez viza",

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙