FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: POVRATAK IZBJEGLICA - I DALJE OTVORENO PITANJE U ODNOSIMA ZAGREBA I BEOGRADA

ZAGREB, 12. srpnja 2004. (Hina) - Čestitamo Hrvatskoj na napretku kojije postigla na putu u EU, naglašava potpredsjednik srpske vladeMiroljub Labus u razgovoru za subotnje izdanje bečkog lista "DiePresse", osvrćući se na odnose Zagreba i Beograda.
ZAGREB, 12. srpnja 2004. (Hina) - Čestitamo Hrvatskoj na napretku koji je postigla na putu u EU, naglašava potpredsjednik srpske vlade Miroljub Labus u razgovoru za subotnje izdanje bečkog lista "Die Presse", osvrćući se na odnose Zagreba i Beograda.

"Poboljšali smo bilateralne odnose i sklopili sporazum o slobodnoj trgovini", tumači potpredsjednik srpske vlade, napominjući ipak da je povratak srpskih izbjeglica u Hrvatsku i dalje otvoreno pitanje u odnosima Hrvatske i Srbije.

Odgovarajući na pitanje osjećaju li se Srbi isključenima i izoliranima nakon što je Hrvatska od Europske unije dobila zeleno svjetlo za početak pregovora o pristupu, Labus ističe da je "problem kod Srba što se nikada nisu osjećali isključenima".

"Uvijek su mislili da su dovoljni sami sebi i da im ne treba nitko izvana. To je problem u razdoblju globalizacije", upozorava Labus, dodajući da su ipak "Srbi pokazali da su spremni na približavanje EU-u".

Zato on sugerira ublažavanje viznih režima u odnosu prema srpskim građanima: "U tom bi slučaju i obični ljudi odmah shvatili da smo se približili Uniji", tumači Labus, podsjećajući da su Mađarska kao nova članica Unije i Rumunjska kao kandidat za prijem nedavno uvele vize za građane Srbije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙